לחם מנומר

ממשיכים בחגיגות יומולדת 7 לבייקרי 365 בסגנון מנומר והפעם עם לחם מנומר רך ואוורירי שממש כיף לאכול. למרות התוספת של הקקאו לצורך הצביעה, הלחם איננו מתוק ומתאים גם לכריכים וטוסטים. לחם יפה ומרשים, אבל הכי חשוב – טעים!

העיצוב בהשראת בלוג עיצוב האוכל המוצלח ItalyPaul

חומרים לכיכר גדולה בגודל 35X15 ס"מ או שתי כיכרות בינוניות

500 גרם קמח
20 גרם סוכר
15 גרם מלח
7 גרם שמרים יבשים או 21 גרם שמרים טריים
270 גרם מים פושרים
85 גרם חמאה (אפשר להחליף בשמן לפרווה)

לצבע הבהיר:
2 כפות שוקולית או אבקת קקאו בהירה
חצי כף אבקת קקאו כהה
1 כף קמח
2 כפות חלב או מים

לצבע הכהה:
3 כפות אבקת קקאו כהה
3 כפות חלב או מים

  • מתחילים בהכנת הבצק הלבן: שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והמים בקערת מיקסר ומתחילים ללוש עם וו לישה כ-2 דקות עד שמתחיל להיווצר בצק וכל הקמח נעלם
  • מוסיפים פנימה את החמאה או השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש
  • בינתיים, מערבבים בקערית קטנה את כל החומרים של הצבע הבהיר ובקערה נפרדת את כל החומרים של הצבע הכהה
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים – חצי אחד יישאר לבן, שמים אותו בקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ומניחים בצד לתפוח
  • את החצי השני מחלקים שוב לשניים. חלק אחד מערבבים עם התערובת של הצבע הבהיר. ניתן לעשות זאת במיקסר עם וו הלישה – שמים את הבצק והתוספת ולשים כ-2-3 דקות עד לקבלת בצק בצבע אחיד
  • חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ותערובת הצבע הכהה
  • מעבירים את שני הבצקים לקערות מקומחות קלות ומכסים בשקית.
  • מניחים לשלושת הקערות לתפוח כשעה וחצי במקום חמים
  • מחלקים את הבצק הלבן ל-10 חלקים שווים במשקל כ-45 גרם כל אחד ואת שני הבצקים הצבועים ל-10 חלקים שווים במשקל 23 גרם כל אחד
  • ליצירת הצורה: מגלגלים כדור אחד של בצק בהיר לגליל באורך כ-10 ס"מ
  • מרדדים כדור של בצק כהה לעלה ברוחב 10 ס"מ, מניחים מעליו את הגליל הבהיר ועוטפים אותו בבצק הכהה
  • מרדדים כדור של בצק לבן לעלה ברוחב 10 ס"מ, מניחים מעליו את הגליל הכהה ועוטפים אותו בבצק הלבן. קיבלנו עכשיו גליל לבן שבתוכו שתי שכבות נוספות.
  • חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים לקבלת עשרה גלילים כאלה
  • מגלגלים את הגלילים לקבלת גלילים באורך של התבנית שבה משתשמים (אם משתשמים בשתי תבניות אז חוצים כל גליל לשניים)
  • מסדרים את הגלילים בתוך תבנית משומנת קלות, בשורות ואחד על השני
  • עוטפים את התבניות בשקית ומניחים במקום חמים לתפוח עוד שעה וחצי
  • אופים ב-180 מעלות כ-30-35 דקות, מחלצים מהתבנית לרשת ומצננים

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה