גבינה זברה

ממשיכים עם מסיבת יום ההולדת 7 של בייקרי 365 והפעם עם עוגת גבינה לא מהעולם הזה. שכבות של עוגת גבינה אפויה וקרמית עם טעמי שוקולד לבן ושוקולד חלב עם אגוזי לוז. התוצאה מעלפת ומרשימה וגם סופר מאוזנת וטעימה.

חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ

שטרויזל אגוזי לוז:
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם סוכר חום בהיר

  • מסדרים את אגוזי הלוז על מגש וקולים ב-180 מעלות כ-8 דקות. מצננים וטוחנים לאבקה דקה. לחלופין ניתן להשתמש באבקת אגוזי לוז קנויה ואם לא מוצאים אז אפשר להחליף באבקת שקדים.
  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
  • מפזרים את הפירורים על תבנית עם נייר אפייה ואופים ב-170 מעלות  כ-15 דקות. מצננים.

תחתית פריכה:
400 גרם שטרויזל (כל הכמות מלמעלה)
60 גרם חמאה מומסת

  • מערבבים את השטרויזל עם החמאה המומסת ומסדרים בתחתית ובדפנות של תבנית בקוטר 20-22 ס"מ
  • מהדקים היטב ומעבירים למקרר או למקפיא עד לאפייה

מלית גבינה ושוקולד לבן:
400 גרם גבינת שמנת 16% (2 חבילות, אם לא מוצאים, אפשר להשתמש באחת של 5% ואחת של 25%)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
קמצוץ מלח
120 ביצים גודל L (2 ביצים שלמות)
50 גרם שמנת (5 כפות)
70 גרם שוקולד לבן

מלית גבינה, שוקולד חלב ואגוזי לוז:
200 גרם גבינת שמנת 16% (חבילה אחת, אם לא מוצאים, אפשר להשתמש בחצי-חצי גבינה 5% וגבינה 25%)
200 גרם מחית פרלינה לוז
50 גרם סוכר (רבע כוס)
קמצוץ מלח
120 גרם ביצים גודל L (2 ביצים שלמות)
50 גרם שמנת (5 כפות)
70 גרם שוקולד חלב

  • מחממים את השמנת והמלח בסיר עד לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות והסוכר לקבלת תערובת אחידה
  • מקפלים את השוקולד הלבן אל תערובת הגבינות ולבסוף מקפלים פנימה את הביצים
  • חוזרים על הפעולות עבור המלית השנייה, מערבבים את מחית הלוז עם הגבינה
  • המליות צריכות להיות מעט נוזליות, אם הן סמיכות מדי ניתן להוסיף עוד קצת שמנת
  • עוטפים את התבנית או הרינג היטב מסביב בנייר כסף ומניחים אותה בתוך תבנית רחבה ועמוקה
  • יוצקים את התערובות אל מרכז התבנית לסירוגין, כל פעם קצת מצבע אחר ותמיד אל המרכז. בהדרגה יתחילו להיווצר העיגולים שעושים את הפסים בעוגה הסופית.
  • ממשיכים כך עד שכל המליות נגמרות, הבלילה אמורה להיות גבוהה בקצת מגובה התחתית הפריכה
  • יוצקים מים רותחים מסביב עד לחצי גובה של התבנית ומעבירים בזהירות לתנור מחומם ל-150 מעלות
  • אופים שעה עד שעה ורבע – השוליים של העוגה (כ-5 ס"מ מהדפנות) אמורים להיות יציבים מאוד והמרכז מעט רוטט
  • מוציאים מהתנור, מצננים, עוטפים את העוגה היטב ומעבירים ללילה במקרר.

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There are 18 comments

  1. לאה

    שלום!
    העוגה נראית מדהימה, בשלב של המליות כתוב שיש לערבב שמנת מלח ומצית וניל – אבל לא קיים במרכיבים.
    מה הכמות הנדרשת?

  2. תמרי

    נראה מדהים! מה הכוונה במלית בשמנת?שמנת מתוקה?
    תודה!

  3. roy

    ניתן להשתמש ברינג המונח על נייר אפייה ונייר כסף, ואותו לשים בתוך תבנית עם מים? המים לא יחדרו?

    1. בייקרי 365

      כן, עוטפים היטב עם נייר הכסף מבחוץ ומרימים את השוליים שלו כלפי מעלה שהמים לא יחדרו. כך אני מכין.

  4. לאה

    עוד שאלה – האם יש אפשרות להפוך לטעמי גבינה ולוטוס?
    אם כן, מה להמיר וכמה?

    1. בייקרי 365

      כן, את הפרלינה להמיס בממרח לוטוס בכמות שווה. כדאי במקרה הזה להפחית קצת מכמות הסוכר.

  5. ג'ני

    בוקר טוב, העוגה נראית מעולה! האם אפשר להשתמש בגבינת שמנת 30% של גד או שזה סמיך מדי? אשמח לקבל תשובה עד היום בערב.. תודה!

  6. יניב

    חוץ מפרלינה מה אפשר עוד לשים מבחינת ממרחים ?מה מומלץ?

  7. יעל

    מחית פרלינה לוז, הכוונה למחית ממותקת או מחית לוז טבעית?

  8. אורית

    אפשר לשדרג את הצורה על ידי משיכת העיגולים עם שיפוד

  9. חן

    היי, רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש רק בגבינות 5 אחוז או שעדיף לא לוותר על ה16

    1. בייקרי 365

      בגדול המתכון יעבוד, אבל לא הייתי מוותר על המרקם שה-16 אחוז נותן

  10. יניב

    היי, אני רואה שהשטרוייזל למעלה בתבנית לא מגיעה עד לסוף התבנית למעלה, לאיזה גובה דפנות השטרוייזל מגיע?

השאר תגובה