שמן של עוגיות השוקולד המושלמות האלה של פייר הרמה כבר מזמן יצא למרחוק. הן זכו לשם "שלום עולמי" כי אם יש משהו שיכול להביא שלום כזה אז זה העוגיות האלה שכל כולן שוקולד עם נגיעה של מלח ומרקם מדהים. סוף סוף הגעתי להכין אותן בעצמי, והמתכון המקורי הנה הוא כאן לפניכם, מתורגם מצרפתית היישר מעמוד האינסטגרם של פייר הרמה…

חומרים לכ-30 עוגיות:
150 גרם חמאה
120 גרם סוכר חום בהיר או דמררה
50 גרם סוכר לבן
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
175 גרם קמח
5 גרם תמצית וניל
30 גרם אבקת קקאו
5 גרם אבקת אפייה
2 גרם מלח או 3 גרם פרחי מלח
- מערבבים יחד את הקמח עם אבקת הקקאו ואבקת האפייה
- בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא רכה עם הסוכרים, המלח ותמצית הווניל ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה
- מוסיפים את תערובת הקמח ואת שברי השוקולד ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד
- מגלגלים לגליל בקוטר 4 ס"מ ומעבירים למקרר לשעה
- פורסים את הגליל לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ ומסדרים על גבי מגשים עם נייר אפייה
- אופים ב-170 מעלות כ-11-12 דקות. מצננים.
- הערה: זמן האפייה הוא קריטי לקבלת המרקם המושלם לעוגייה, הבצק צריך להיות קצת פחות אפוי מבצק פריך רגיל
- את הבצק לפני האפייה ניתן לשמור כשהוא עטוף עד שבוע במקרר או חודש במקפיא. את העוגיות האפויות שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 3-4 ימים.
היי
אפשר להחליף בשוקולד חלב?
כן
פייר הרמה, קונדיטור גדול!!! תודה על המכון.
באהבה!
איך אני יודעת לגבי הגרמים? הסתבכתי…
יש מתכון שכתוב בכוסות כפות וכו?
יש טבלת המרה של גרמים לכוסות וכפות: https://bakery365.co.il/conversions/
הכנתי, יצא מושלם!!
טעם שוקולדי עמוק ולא מתוק בצורה מוגזמת, פריכות טובה (לשמחתי, לא יצא רך מדי, שזה פחות לטעמי). הוספתי מעט אגוזי מלך.
מומלץ בחום! במיוחד לאוהבי השוקולד המריר כמוני!!
איזה כיף! תודה!
היי הכנתי את העוגיות והן יצאו מהתנור שטוחות לגמרי…
מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?
תודה על המתכונים המעולים ועל הפירוט זה ממש עושה עבודה קלה יותר
היי אפשר לעשות הכל באופן ידני ללא מיקסר?
כן, זה אפשרי. לוקח קצת יותר זמן ועבודה אבל אפשרי.
תודה על המתכון. האם לאפות בטורבו או בחום עליון-תחתון?
טורבו
הי, המרקם כמו של עוגיות חמאה? או צ׳ואי?
כמו עוגיות חמאה, מעט צ'ואי
עוד מתכון שלכם שיצא מושלם! המתכונים מדוייקים, תודה
תודה!
תודה על השיתוף. במתכון המקורי משתמשים באבקת סודה במקום באבקת אפייה, האם עשית את השינוי הזה משיקולים של השוני מול חומרי הגלם בארץ? האם יש לזה משמעות על העוגיות ?
תודה על האתר הנפלא