שמן של עוגיות השוקולד המושלמות האלה של פייר הרמה כבר מזמן יצא למרחוק. הן זכו לשם "שלום עולמי" כי אם יש משהו שיכול להביא שלום כזה אז זה העוגיות האלה שכל כולן שוקולד עם נגיעה של מלח ומרקם מדהים. סוף סוף הגעתי להכין אותן בעצמי, והמתכון המקורי הנה הוא כאן לפניכם, מתורגם מצרפתית היישר מעמוד האינסטגרם של פייר הרמה…

חומרים לכ-30 עוגיות:
150 גרם חמאה
120 גרם סוכר חום בהיר או דמררה
50 גרם סוכר לבן
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
175 גרם קמח
5 גרם תמצית וניל
30 גרם אבקת קקאו
5 גרם אבקת אפייה
2 גרם מלח או 3 גרם פרחי מלח

  • מערבבים יחד את הקמח עם אבקת הקקאו ואבקת האפייה
  • בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא רכה עם הסוכרים, המלח ותמצית הווניל ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה
  • מוסיפים את תערובת הקמח ואת שברי השוקולד ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד
  • מגלגלים לגליל בקוטר 4 ס"מ ומעבירים למקרר לשעה
  • פורסים את הגליל לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ ומסדרים על גבי מגשים עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-11-12 דקות. מצננים.
  • הערה: זמן האפייה הוא קריטי לקבלת המרקם המושלם לעוגייה, הבצק צריך להיות קצת פחות אפוי מבצק פריך רגיל
  • את הבצק לפני האפייה ניתן לשמור כשהוא עטוף עד שבוע במקרר או חודש במקפיא. את העוגיות האפויות שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 3-4 ימים.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. אלונה

    היי
    אפשר להחליף בשוקולד חלב?

    1. בייקרי 365

      כן

  2. loulaoups13xuzi

    פייר הרמה, קונדיטור גדול!!! תודה על המכון.

    1. בייקרי 365

      באהבה!

  3. ירדן

    איך אני יודעת לגבי הגרמים? הסתבכתי…
    יש מתכון שכתוב בכוסות כפות וכו?

  4. ענבר

    הכנתי, יצא מושלם!!
    טעם שוקולדי עמוק ולא מתוק בצורה מוגזמת, פריכות טובה (לשמחתי, לא יצא רך מדי, שזה פחות לטעמי). הוספתי מעט אגוזי מלך.
    מומלץ בחום! במיוחד לאוהבי השוקולד המריר כמוני!!

    1. בייקרי 365

      איזה כיף! תודה!

  5. איתי

    היי הכנתי את העוגיות והן יצאו מהתנור שטוחות לגמרי…
    מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?
    תודה על המתכונים המעולים ועל הפירוט זה ממש עושה עבודה קלה יותר

השאר תגובה