עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית

עוגיות שוקולד צ'יפס כבר כיכבר כאן בכמה סגנונות והן אהובות מאוד ובצדק. אבל אלה כבר סיפור אחר לגמרי. מכינים אותן גדולות בהגזמה ועם צ'אנקים מכובדים של שוקולד חלב, הן קראנצ'יות בשוליים ורכות כמעט נמסות בפה במרכז וככה נהנים מכל העולמות. אם דופקים מעט את המגש באמצע האפייה מקבלים את הקימטוטים העדינים האלה בשוליים ואז הן בכלל נראות מיליון דולר!

חומרים לכ-12 עוגיות:
280 גרם קמח (2 כוסות)
חצי כפית אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
230 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
50 גרם סוכר חום כהה (רבע כוס)
1 ביצה גודל L
מעט תמצית וניל
170 גרם שוקולד חלב קצוץ גס או פצפוצים גדולים

  • בקערת מיקסר שמים חמאה רכה עם הסוכרים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
  • מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  • מערבבים יחד את כל האבקות ומוסיפים פנימה יחד עם שברי השוקולד. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מחלקים ל-12 כדורים במשקל כ-80 גרם כל אחד ומסדרים כ-6 על מגש תנור עם נייר אפייה
  • מעבירים את המגש ל-15 דקות במקפיא
  • אופים כ-10 דקות ב-180 מעלות (בינתיים שמים את המגש השני במקפיא)
  • מוציאים את המגש מהתנור ומפילים אותו בעדינות מגובה של כ-20 ס"מ על השיש או הרצפה, חוזרים על הפעולה פעם-פעמיים. זה אולי נראה לכם מוזר לעשות את זה אבל זה עוזר לעוגיות להשתטח ויוצר את הקמטוטים שבשוליים.
  • מחזירים לתנור ואופים כ-6-8 דקות נוספות. העוגיות צריכות להיות זהובות בשוליים ובהירות במרכז.
  • מצננים לטמפרטורת החדר וזוללים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע (אבל הם לא יחזיקו כל כך הרבה זמן…)

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There are 2 comments

  1. סתיו

    המתכון נראה מעולה!
    האם צריך לאפות את העוגיות ככדורים או לפחוס אותם מעט לפני האפייה כדי לעזור להשטתחות?
    תודה!

השאר תגובה