עוגיות שוקולד צ'יפס כבר כיכבו כאן בכמה סגנונות והן אהובות מאוד ובצדק. אבל אלה כבר סיפור אחר לגמרי. מכינים אותן גדולות בהגזמה ועם צ'אנקים מכובדים של שוקולד חלב, הן קראנצ'יות בשוליים ורכות כמעט נמסות בפה במרכז וככה נהנים מכל העולמות. אם דופקים מעט את המגש באמצע האפייה מקבלים את הקימטוטים העדינים האלה בשוליים ואז הן בכלל נראות מיליון דולר!

חומרים לכ-12 עוגיות:
280 גרם קמח (2 כוסות)
חצי כפית אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
230 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
50 גרם סוכר חום כהה (רבע כוס)
1 ביצה גודל L
מעט תמצית וניל
170 גרם שוקולד חלב קצוץ גס או פצפוצים גדולים
- בקערת מיקסר שמים חמאה רכה עם הסוכרים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
- מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מערבבים יחד את כל האבקות ומוסיפים פנימה יחד עם שברי השוקולד. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
- מחלקים ל-12 כדורים במשקל כ-80 גרם כל אחד ומסדרים כ-6 על מגש תנור עם נייר אפייה
- מעבירים את המגש ל-15 דקות במקפיא
- אופים כ-10 דקות ב-180 מעלות (בינתיים שמים את המגש השני במקפיא)
- מוציאים את המגש מהתנור ומפילים אותו בעדינות מגובה של כ-20 ס"מ על השיש או הרצפה, חוזרים על הפעולה פעם-פעמיים. זה אולי נראה לכם מוזר לעשות את זה אבל זה עוזר לעוגיות להשתטח ויוצר את הקמטוטים שבשוליים.
- מחזירים לתנור ואופים כ-6-8 דקות נוספות. העוגיות צריכות להיות זהובות בשוליים ובהירות במרכז.
- מצננים לטמפרטורת החדר וזוללים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע (אבל הם לא יחזיקו כל כך הרבה זמן…)
המתכון נראה מעולה!
האם צריך לאפות את העוגיות ככדורים או לפחוס אותם מעט לפני האפייה כדי לעזור להשטתחות?
תודה!
לאפות ככדורים, הם משתטחים לבד
אם אין לי סוכר חום כהה אפשר להשתמש בדמררה?
כן
האם אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן רב תכליתי? או יש פתרון אחר ללא גלוטן??
תודה מראש
לא ניסיתי, אבל שווה לנסות
היי דרור,
האם הן נשארות רכות גם אחרי שמתקררות?
כן
אפייה 180 מעלות בטורבו או חום למעלה למטה?
טורבו עדיף
היי,
אפשר להקפיא ולאפות למחרת או אחרי כמה ימים?
הכוונה לאפות כשהבצק ממש קפוא?
אפשר להקפיא, כדאי להוציא קצת החוצה לטמפרטורת החדר שיתחממו מעט לפני האפייה, אחרת הן לא ישתטחו
יצא יותר מדי טעים…
הורס לי את הדיאטה
תודה!!
מה עושים אם העוגיות לא משטתחות? או יותר נכון מה עשיתי לא בסדר? 😏😅
זה יכול להיות בגלל סוג החמאה שמשתמשים. אפשר לקצר את הזמן במקפיא או לא להכניס למקפיא בכלל.
ואייייייי בא לי להעלות תמונה ואין אפשרות! הכנתי עוגייה ענקית של 480 גרם. הרגע יצא מהתנור ונראה נדיר! בנוסף הכנתי משאר הבצק עוד כ7 עוגיות (כל אחת 45 ג לפני אפייה) טעמתי עכשיו ואני מתה פה. עשיתי את הטריק עם הדפיקה על השיש זה גאוני!
שאלה: הבצק אמור להיות רך ודביק במקום קשיח וקל להתעסקות? העוגיות בסוף יצאו מהממות אבל לפני שהכנסתי לתנור תהיתי אם זה אמור להיות ככה?