אלו עוגיות נוסטלגיות באמת, עוגיות ילדות שאני גדלתי עליהן. הן מבוססות על מתכון ישן מאוד שצילמתי פעם מספר אפייה ישן שמצאתי אצל ההורים שלי בבית וכבר אינו קיים. הבצק הוא ללא סוכר והמתיקות מגיעה אך ורק מהסוכר שבציפוי. השמנת החמוצה שבעוגיות גורמת ליצירה של מעין עלים כך שהמרקם שלהן יוצא מפתיע ושונה.

חומרים לכ-50 עוגיות

200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
3 חלמונים
540 גרם קמח (4 כוסות קמח)

לציפוי: סוכר

  • בקערת מיקסר שמים את החמאה קרה חתוכה לקוביות עם הקמח ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השמנת החמוצה והחלמונים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים לעובי של כ-4-5 מ"מ. מפזרים שכבה אחידה של סוכר על הבצק ומרדדים אותו מעט פנימה עם המערוך
  • קורצים עוגיות בגודל ובצורה הרצויה ומסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-10 דקות. מצננים.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. בורנשטיין יפה

    עוגיות מאכזבות חסרות טעם לחלוטין

השאר תגובה