קונכיות פסטה וגבינות

מאפה מושלם ומהיר להכנה של קונכיות פסטה ענקיות ממולאות במיקס גבינות, ברוטב רוזה (שמנת ועגניות) ומוקרמות עם תערובת של ארבע גבינות. מרגישים איטליה על שולחן החג…

חומרים:
חבילת פסטה קונכיות גדולות
1 חבילה טוב טעם או ריקוטה
1 חבילה גבינה בולגרית
מלח
פלפל
2 שיני שום כתושות
קצח (אופציונלי)

לרוטב:
1 קופסה של עגבניות מרוסקות (אני ממליץ להשתמש בפסאטה חלקה שמגיעה בצנצנת זכוכית)
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, פלפל חריף (אופציונלי)
מעט שמן זית
1 מיכל שמנת לבישול
2 שיני שום כתושות
בזיליקום טרי קצוץ או חצי כפית בזיליקום יבש

להקרמה:
200 גרם תערובת של ארבע גבינות מגורדות גס (אני השתמשתי בתערובת קנויה של גד שמצאתי בסופר, לחילופין ניתן להכין תערובת לבד או לבקש שיכינו לכם במעדניה בסופר: מוצרלה, פרמזן, מנצ'גו או קשקבל, וגאודה. אפשר גם להחליף את אחת הגבינות בגבינה כחולה כמו גורגונזולה או גבינה קצת יותר חריפה כמו פקורינו)

  • מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומצננים
  • בינתיים מערבבים יחד את כל חומרי המילוי. אני מאוד אוהב להוסיף כאן קצח כי הוא נותן גם מעט קראנצ'יות וגם איזה טעם מעודן שמשתלב נהדר עם הגבינות.
  • ממלאים את הקונכיות ב1-2 כפות של מילוי ומהדקים אותו היטב פנימה
  • מכינים את הרוטב: שמים את העגבניות והתבלינים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות ומוסיפים פנימה את השמנת. מבשלים עוד 2 דקות ומסירים מהאש.
  • יוצקים מחצית מהרוטב אל התחתית של תבנית רחבה ועמוקה ומסדרים מעל בשכבה אחידה את הקונכיות הממולאות.
  • יוצקים מעל את יתרת הרוטב (ניתן לשמור קצת בצד להגשה, למי שרוצה קצת אקסטרה רוטב).
  • מפזרים מעל את הגבינות להקרמה ומכניסים לתנור ב-180 מעלות. אופים כ-20 דקות עד להזהבה של הגבינות.
  • מגישים חם. ניתן להכין מראש ולחמם שוב לפני ההגשה. אם שומרים יותר מ-2-3 אז רצוי לשמור במקרר.

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה