יש משהו פשוט מענג במרקם של גבינת שמנת עתירת שומן בזמן שהיא ממלאת את חלל הפה. המרקם העשיר והטעם הקרמי והמעודן יוצרים חוויה שפשוט כיף לאכול. עכשיו גם אתם יכולים לייצר בקלות גבינת שמנת טרייה משל עצמכם שיש לה טעם שונה מכל מה שאתם מכירים וגם לשלוט בתוספות שנכנסות פנימה. ההכנה מתבצעת בשני שלבים ויש גם קיצור דרך שמאפשר לדלג על השלב הראשון.

שלב ראשון – מכינים שמנת חמוצה:
1 ליטר שמנת מתוקה
1 ליטר חלב תנובה בשקית (זה חשוב שזה יהיה בדיוק החלב הזה כי הוא לא מפוסטר על ומאפשר את הייצור, עם כל חלב אחר זה פשוט לא יעבוד)
1 גביע גיל או אשל

  • שמים את כל החומרים בסיר ומחממים על אש קטנה עד שמגיעים ל-27 מעלות. אם אין מדחום אז אפשר לנגוע בחלב ולהרגיש שהוא פושר למגע – לא קר ולא חם.
  • מכסים את הסיר עם מכסה ועוטפים אותו מכל הכיוונים במגבת גדולה שתשמור על החום
  • משאירים אותו כך בפינה חמימה בבית (לא מתחת למזגן, למשל) למשך 8-10 שעות (אני שמתי אותו בתוך התנור כשהוא כבוי וקר לחלוטין כדי שישמור על החום)
  • אחרי 8 שעות החלב והשמנת יחמיצו ויהפכו לסמיכים ותתקבל שמנת חמוצה אותה ניתן לשמור במקרר ולצרוך כמו שהיא, או להמשיך איתה לשלב השני ולהכין ממנה גבינת שמנת

שלב שני – הופכים את השמנת החמוצה לגבינת שמנת:
כל הכמות של השמנת החמוצה מהשלב הקודם. אם רוצים לקצר את התהליך ולהתחיל ישר מהשלב השני, משתמשים כאן בשמנת חמוצה קנויה מהסופר בכמות הרצויה.

  • שמים את השמנת החמוצה בתוך בד חיתול (אני משתמש בחיתולי טטרה של תינוקות שקונים בשילב או חנויות דומות. חשוב שיהיו לבנים וללא צבעים או דוגמאות)
  • ניתן לקשור את בד החיתול ולתלות על ברז הכיור על מנת שיטפטף ל-8-10 שעות
  • לחילופין, אם רוצים מרקם קשה יותר של הגבינה (שמזכיר סימפוניה או פילדלפיה) אז מניחים את בד החיתוך בתוך מסננת ומניחים מעל משכולת כבדה (סיר כבד או כמה קופסאות שימורים) ומשאירים למשך 8-10 שעות
  • בגמר הטפטוף והלחיצה תתקבל גבינת שמנת נייטרלית אותה ניתן עכשיו לתבל

תיבול:
מלח
תערובת תבלינים ועשבי תיבול טריים או יבשים

  • מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם, מערבבים היטב ומעבירים לקופסאות אטומות.
  • שומרים במקרר עד חודש
  • אם משתמשים בתבלינים יבשים אז הגבינה תישמר לתקופה ארוכה יותר. אפשרויות: אבקת שום, שמיר יבש, בזיליקום יבש, אורגנו יבש, בצל יבש. צ'ילי יבש ועוד
  • אם משתמשים בתבלינים טריים אז הגבינה תישמר לתקופה קצרה יותר. אפשרויות: שום כתוש, בצל קצוץ מטוגן, בצל ירוק, פלפל חריף ועוד.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. ענת לוי

    מעניין מאד… ! אנסה !

השאר תגובה