אנלוטי דלעות צלויות

לחמודים היפהפיים והטעימים האלה קוראים באיטלקית אנלוטי והן אחת הצורות של הפסטה הממולאת שהיא גם מרשימה וגם קלה מאוד להכנה. מכינים בנגלות גדולות מיריעה אחת של פסטה מרודדת, בלי להתעסק עם קיפולים, שכבות או חותכנים. אני בחרתי למלא אותם במילוי של ריקוטה ודלעות צלויות והן הולכות להיות מוקפצות ברוטב של חמאת מרווה. גם אתם מתחילים לרייר? אז קדימה, לעבודה…

בצק פסטה:
100 גרם קמח פסטה (סמולינה מחיטת דורום) – אם אין מחליפים בקמח רגיל
200 גרם קמח רגיל
3 ביצים גודל L
1-2 כפות מים במידת הצורך

  • שמים את תערובת הקמחים (או רק קמח רגיל אם זה מה שיש) בקערת מיקסר ומוסיפים את הביצים
  • מתחילים ללוש את הבצק כ-10 דקות לקבלת בצק חלק ואחיד. אם הבצק יבש מדי ולא מתאחד בצורה נקייה, מוסיפים מעט מים. אם הבצק רטוב ודביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח. אם קשה למיקסר ללוש באיזשהו שלב את הבצק, אז ניתן להוציא מהמיקסר למשטח העבודה ולהמשיך ללוש בצורה ידנית.
  • כשהבצק מוכן, מכסים אותו בשקית גדולה או במגבת ומניחים בצד לנוח לחצי שעה לפחות ועד כמה שעות. אם שומרים יותר מכמה שעות אז רצוי להעביר למקרר ולהוציא שוב שיתחמם לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים לעבוד איתו.
  • מרדדים את הבצק עם מערוך או עם מרדדת פסטה (אני משתמש בכזאת שמתחברת לקיצ'נאייד). רצוי לרדד לעובי דק יחסית בגלל צורת הקיפול שמכילה קצת יותר בצק.
  • לקיפול (ראו סרטון): לוקחים עלה ארוך ודק של פסטה, מעבירים את המילוי לשקית זילוף ומזלפים פס עבה וארוך של של מילוי בסמוך לקצה אחד של הבצק. מגלגלים את כל הבצק מעל המילוי גלגול אחד ואז גלגול נוסף. עם שתי אצבעות מהדקים בחוזקה מקטעים ברוחב של כ-4-5 ס"מ לקבלת מעין כרית תפוחה ממולאת. עם סכין או גלגלת חותכים לכל האורך של הבצק בסמוך לקצה הקיפול ואז שוב חותכים במרכז של כל מקטע שמחצנו עם האצבעות. מעבירים את הכריות הממולאות למגש עם נייר אפייה מקומח קלות ומעבירים מיד למקפיא.
  • לבישול: מביאים מים עם כף מלח לרתיחה. מכיניסים את האנלוטי ישר מהקפאה אל המים הרותחים ומבשלים כ-3-4 דקות עד שהם צפים על פני המים. מעבירים אל הרוטב ומגישים.

מילוי דלעות צלויות:
חתיכת דלעת גדולה ללא הקליפה (כ-400 גרם) חתוכה לקוביות בינוניות
מלח, פלפל, שמן זית
3 שיני שום
אורגנו יבש
1 חבילה של ריקוטה

  • מערבבים את חתיכות הדלעת עם השמן, המלח והפלפל, השום והאורגנו ומסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • צולים ב-200 מעלות כ-20-25 דקות עד שהדלעת רכה לחלוטין ומעט משחימה. מצננים לחלוטין.
  • טוחנים את הדלעת עם כל התבלינים למחית חלקה ומערבבים עם הריקוטה
  • מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד למילוי הפסטה

לרוטב:
100 גרם חמאה
כמה עלי מרווה
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל

  • במחבת גדולה שמים את החמאה ומטגנים אותה עם השום עד שהיא משחימה
  • מוסיפים את המרווה, המלח והפלפל ומטגנים כ-2 דקות
  • מוסיפים את הפסטה ישר מהבישול יחד עם 1-2 כפות של מים ממי הבישול של הפסטה
  • מגישים עם מעט פרמזן מגורדת מעל

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There are 2 comments

  1. אילנה רוד שדר

    תודה נראה טעים ומתאים לשבועות אבל אין סרטון לא הבנתי את הקיפול..

    1. בייקרי 365

      הסרטון אמור להיות זמין עכשיו, נסי בבקשה שוב

השאר תגובה