עוגת הגבינה שאולי צברה הכי הרבה פופולריות בתקופה האחרונה היא עוגת הגבינה הבאסקית שלרוב אופים אותה עד שהיא משחימה כל כך שהיא מתקרמלת וכמעט נשרפת אבל היא עדיין יוצאת אוורירית וקרמית בטירוף בפנים. כאן גרסה קלה ומהירה שלה שמכינים עם תחתית של בצק עלים ועם המון אוכמניות (או פירות יער אחרים) מעל.

המתכון בהשראת רעיון שראיתי בבלוג האמריקאי הנהדר Half Baked Harvest. ממליץ בחום להציץ!

חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ:
ריבוע בצק עלים ברוחב 25 ס"מ קנוי ומופשר על פי הוראות היצרן
2 חבילות גבינת שמנת 16% (אני משתמש בנפוליאון אפור)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים בגודל L
חצי כפית מלח
180 גרם שמנת מתוקה (3/4 כוס)
מעט תמצית וניל
3 כפות קמח
2 כוסות אוכמניות טריות או קפואות (או פירות יער אחרים)

  • מרפדים רינג או תבנית בקוטר 22 ס"מ בריבוע בצק העלים. השוליים שלו לא חייבים להגיע עד למעלה
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את הגבינה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומעט אוורירית
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה ומוודאים שהן נטמעות בתערובת. אם צריך מגרדים מעט את דפנות הקערה
  • מוסיפים את השמנת המתוקה, המלח והווניל וטורפים קלות
  • מקפלים פנימה את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  • יוצקים את הבלילה אל התבנית על גבי התחתית של בצק העלים ומפזרים מעל את פירות היער בשכבה אחידה
  • אופים ב-190 מעלות כ-60 דקות עד שהעוגה מזהיבה מאוד אך עדיין מעט רוטטת במרכז
  • מניחים לעוגה להתקרר מעט ומחלצים מהרינג או מהתבנית. מעבירים לצלחת ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • מעבירים את העוגה למקרר לכמה שעות לפני ההגשה (ניתן גם להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר)
  • שומרים את העוגה במקרר 3-4 ימים

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה