שבוע הפיסטוק החגיגי שלנו כבר מאחורינו אבל נשארנו עם טעם של עוד ולכן הוספנו גם את מתכון הבונוס הכיפי הזה לעוגיות פיסטוק עם מילוי שוקולד לבן. שילוב מושלם של קראנצ'יות ונימוחות, של הטעם המרציפני של הפיסטוק והטעם המתוק והקרמי של השוקולד הלבן. יצא מוצלח ביותר!

אהבתם את שבוע הפיסטוק שלנו? נשמח לשמוע. ספרו לנו מה המתכון האהוב עליכם ביותר כאן בתגובות או בעמודי הפייסבוק והאינסטגרם שלנו. יש לנו המון מתכוני פיסטוק באתר ותוכלו למצוא את כולם כאן. ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לעוגיות שוות ומגניבות תמצאו את כולם בעמוד הזה.
חומרים לכ-30-40 עוגיות
בצק פיסטוק:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם מחית פיסטוק
60 גרם אבקת סוכר
220 גרם קמח
50 גרם חלב
מעט צבע מאכל ירוק לחיזוק הצבע (אופציונלי, תלוי באיזו מחית משתמשים)
למילוי:
200 גרם שוקולד לבן
לקישוט:
50 גרם פיסטוק קלוי גרוס או קצוץ גס
- שמים את החמאה, מחית הפיסטוק והקמח במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את החלב וצבע מאכל (אם משתשמים) ומערבלים רק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד
- מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעתיים או למקפיא לחצי שעה
- מחלצים מניירות האפייה וקורצים עוגיות בצורה הרצויה. במרכז כל עוגיה קורצים חור נוסף בצורה רצויה.
- ניתן לאסוף את כל שאריות הבצק לרדד שוב לעובי 3 מ"מ ולקרוץ. עוגיות נוספות. אם הבצק מתרכך מדי ונהיה דביק, מחזירים לקירור.
- מסדרים את העוגיות על גבי מגש עם נייר אפייה או סיליקון (אפשר סיליקון מחורר לקבלת הטקסטורה המעניינת). רצוי אם אפשר לקרר את העוגיות מעט לפני האפייה על מנת להבטיח שימרו על הצורה שלהן כמה שיותר.
- אופים ב-150 מעלות כ-20 דקות, רצוי בחלק התחתון של התנור על מנת שהעוגיות יישארו ירוקות ולא ישחימו. אם הן בכל זאת מתחילות להשחים, אפשר להנמיך מעט את הטמפרטורה של התנור או לכסות את המגש מלמעלה בנייר כסף. מצננים.
- ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל. מסדרים את העוגיות האפויות על גבי נייר אפייה וממלאים את החור שבמרכז בשוקולד הלבן. מפזרים מעל מעט שברי פיסטוק. מעבירים לקירור של שעה (אפשר לזרז את התהליך במקפיא).
- אם רוצים מרקם יותר קראנצ'י לשוקולד אז ניתן לטמפרר אותו לפני המילוי אבל זה לא חובה
- שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר (רצוי במקום קריר שהשוקולד לא יימס)
התנור צריך לעבוד בחום עליון ותחתון או טורבו?
אני מעדיף טורבו