לאחרונה התחשק לי להכין ארוחה הודית למהדרין בבית. הלכתי לכל החנויות הרלוונטיות והצטיידתי בהמון תבלינים ושאר חומרי גלם מיוחדים ומשונים. לגמר הארוחה הכנתי קנקן ענק של צ'אי מסאלה על בסיס חלב שקדים, אבל לא צ'אי כזה קנוי עם תבלינים עמומים. אלא צ'אי מהודר שרקחתי בעצמי מתה ותבלינים טריים שקניתי כל אחד בנפרד. התוצאה היתה מופלאה הרבה יותר מכל מה שטעמתי עד כה וגם ישר נתנה לי רעיון לקינוח המושלם הבא שאני צריך להכין והנה לפניכם התוצאה. טארט צ'אי מסאלה עם בצק פריך שקדים, פיננסייר שקדים, גנאש צ'אי ושוקולד לבן ומעל הכל המון קוויאר צ'אי מסאלה מהפנט. אחד הקינוחים היותר מיוחדים וטעימים שיצא לי להכין.

חומרים ל-4 טארטים בקוטר 8 ס"מ (או 3 טארטים ריבועיים בגודל 10X10 ס"מ)

תמצית צ'אי ביתית
(אפשר להשתמש בתערובת צ'אי מוכנה אבל התוצאה שתתקבל תהיה שונה
ממליץ בחום לאמץ את המתכון של תמצית הצ'אי הזו גם לשתייה בבית, לא תאמינו כמה שזה מיוחד וטעים)
חצי ליטר מים
2 כפות תה שחור בתפזורת (להשיג בחנויות תבלינים)
4-5 פולי הל שלמים
4-5 ציפורן שלמים
4-5 זרעי פלפל שחור שלמים
2 מקלות קינמון
1 כוכב אניס

  • שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה
  • מסירים מהאש ומכסים. ממתינים כ-10 דקות ומסננים את הנוזל מהתה והתבלינים
  • הנוזל הסמיך שמתקבל הוא תמצית של צ'אי. ניתן לשמור אותו עד שבוע בקופסה אטומה במקרר.
  • אם רוצים להכין צ'אי לשתייה מערבבים חצי כוס תמצית עם חצי כוס חלב, מביאים לסף רתיחה ומגישים עם 1-2 כפיות סוכר
  • אפשר גם לערבב עם כמות נמוכה יותר של חלב ואני בכלל ממליץ על שימוש בחלב שקדים שעובד כאן נהדר עם תבלינים וגם עושה נעים יותר בבטן כששותים אותו

בצק:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים רק עד שמתאחד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
  • מרפדים ארבעה רינגים עגולים בקוטר 8 ס"מ בבצק או לחילופין שלושה רינגים ריבועיים בגודל 10 ס"מ
  • אופים ב-160 מעלות כ-10 דקות (חצי אפייה), מוציאים מהתנור וממשיכים מיד לשלב הבא

שכבת פיננסייר קינמון:
50 גרם שקדים טחונים לאבקה
50 גרם סוכר
50 גרם חמאה מומסת
1 ביצה גודל L
חצי כפית קינמון

  • בקערה טורפים את החמאה עם השקדים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה (אפשר גם במיקסר אבל הכמות קצת קטנה)
  • מוסיפים פנימה את הביצה והקינמון ומערבבים היטב
  • יוצקים שכבה דקה מהתערובת לתחתית של כל טארט ומחזירים לתנור ל-10-15 דקות נוספות של אפייה. מצננים.

גנאש צ'אי:
40 גרם שמנת מתוקה
40 גרם תמצית צ'אי מוכנה
120 גרם שוקולד לבן

  • מביאים את הצ'אי והשמנת לרתיחה ויוצקים על גבי השוקולד
  • מערבבים היטב לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • יוצקים שכבה של גנאש למילוי עד לשפת כל טארט
  • מעבירים למקרר לשעה-שעתיים

קוויאר צ'אי:
200 גרם תמצית צ'אי מוכנה
200 גרם חלב או חלב שקדים
3 כפות סוכר
6 גרם אגר אגר
1 ליטר שמן צמחי (קנולה למשל)

  • ממלאים שמן בכלי צר וגבוה עד שהוא מגיע לגובה 10 ס"מ לפחות
  • שמים את השמן במקפיא לכשעתיים עד שלוש, טמפרטורת השמן צריכה להיות בסביבות מינוס 10 מעלות
  • שמים את כל יתר החומרים בסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
  • נותנים לתערובת להתקרר לסביבות 50-55 מעלות שהיא חמה למגע אבל לא רותחת
  • באמצעות מזרק, בקבוק לחיץ או פיפטה מטפטפים טיפות אל תוך השמן הקר
  • הטיפות ישקעו באיטיות אל התחתית וייצרו את הקוויאר
  • מסננים את הקוויאר מהשמן (ניתן לשמור את השמן לשימוש חוזר) ושוטפים אותם היטב במים קרים
  • ממלאים את הטארטים בקוויאר על גבי הגנאש
  • שומרים במקרר עד להגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה