הפוביטיצה, האמא של כל עוגות השמרים, היא ללא ספק אחת הפייבוריטיות שלי וגם שלכם כי היא אחד המתכונים הכי אהובים ונצפים באתר. היום לכבוד פורים הכנתי אותה בגרסת פרג מטריפה ואני חולה על פרג אז נראה לי שכבר הספקתי לאכול חצי עוגה לבד. אם גם אתם משוגעים על פרג, אז זאת ללא ספק עוגה שאתם לא רוצים להחמיץ. ואם אתם פחות בעניין של פרג, אז עדיין תוכלו להכין את העוגה הזו עם אינספור מילויים אחרים ולהנות מעוגת שמרים מיוחדת, יפה וטעימה.

לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות ו-2 כפות)
40 גרם סוכר (3 כפות)
7 גרם מלח (1 כפית)
5 גרם שמרים יבשים (חצי כף) או 15 גרם שמרים טריים
30 גרם חמאה רכה
1 ביצה בגודל L
מעט תמצית וניל
150 גרם חלב (חצי כוס ועוד 2 כפות)
מלית פרג:
100 גרם חלב
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון
גרידת לימון
כף דבש
עבור הרכבה:
50 גרם חמאה מומסת
1 חלבון
- מכינים את המילוי: בסיר מביאים לרתיחה סוכר, חמאה וחלב
- מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות
- מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור מלא
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר, שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים עם וו לישה במשך כ-15 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש
- מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה
- מרדדים את הבצק על משטח משומן למלבן בגודל 30X50 ס"מ ומברישים במעט חמאה מומסת
- בידיים משומנות מתחילים בעדינות למתוח את הבצק מהמרכז כלי חוץ עד להכפלת הגודל ונזהרים שלא לקרוע את הבצק
- צריכים לקבל עלה בגודל 100X60 ס"מ והוא צריך להיות דק ושקוף
- מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט חלב.
- מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
- בתבנית כיכר רחבה ומשומנת מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.
- מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומברישים את המאפה במעט חלבון טרוף
- אופים כ-15 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 וממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות
- מצננים את העוגה כחצי שעה ואז מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת על מנת לצנן לחלוטין
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים