קראק פאי היא אחת העוגות האהובות עליי במשך כל השנה, אז למה לא ליהנות ממנה גם בפסח. גם אני חייב להודות שהיא מעט מתוקה מדי ולכן יצרתי כאן גרסה חדשה ומשופרת שהיא גם כשרה לפסח וגם מופחתת סוכר ופחות מתוקה. אתם ממש חייבים לנסות את זה, בפסח ובכלל. האם זאת הולכת להיות העוגה שלכם בערב החג הקרוב?


עוגיית שקדים:
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
75 גרם סוכר חום בהיר
40 גרם סוכר לבן
1 חלמון
80 גרם קמח תופח כשר לפסח
120 גרם אבקת שקדים
קמצוץ מלח

  • בקערת מיקסר שמים את החמאה והקמח ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הסוכרים, השקדים והמלח ומערבלים כמה שניות
  • מוסיפים את החלמון ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • משטחים את הבצק על גבי מגש עם נייר אפייה עם הידיים לעובי של כרבע ס"מ
  • אופים ב-175 מעלות כ-15 דקות. מצננים.

תחתית פריכה:
1 עוגיית שקדים מלמעלה
1 כף סוכר חום בהיר
60 גרם חמאה מומסת

  • טוחנים את העוגייה במעבד מזון עד שמתקבל מעין חול רטוב (אם אין מעבד מזון ניתן לשבור ביד לפירורים דקים מאוד)
  • מערבבים עם כל יתר החומרים עד שמתאחד וניתן לאסוף את התערובת לכדור שלא מתפרק
  • אם התערובת לא רטובה מספיק, ניתן להוסיף עוד 15-20 גרם חמאה מומסת
  • מרפדים תבנית פאי או רינג בקוטר 22-24 ס"מ בפירורי העוגייה ומהדקים היטב. שומרים במקרר עד להרכבה

למלית:
150 גרם סוכר
90 גרם סוכר חום בהיר
15 גרם קורנפלור
120 גרם חמאה מומסת
80 גרם שמנת מתוקה
4 חלמונים מביצים גודל L
מעט תמצית וניל
קמצוץ מלח

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל האבקות
  • מוסיפים פנימה את החמאה המומסת וממשיכים לערבב עד שמתאחד כ-2-3 דקות
  • מוסיפים שמנת ווניל וממשיכים לערבב עד שמתאחד כ-2-3 דקות נוספות
  • מוסיפים את החלמונים ומערבבים במהירות איטית מספר שניות לקבלת מרקם אחיד ומבריק. לא לערבב במהירות גבוהה ולא להקציף את התערובת.
  • יוצקים אל התבניות עד ל-3/4 גובה
  • אופים את העוגות 15 דקות ב-175 מעלות. בשלב זה המלית תהיה רוטטת מאוד.
  • מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ופותחים את דלת התנור כ-5 דקות על מנת לאפשר לו להתקרר מעט.
  • סוגרים את דלת התנור וממשיכים באפייה עוד 5 דקות.
  • בגמר האפייה המלית צריכה להיות יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז. אם זה לא המצב, ממשיכים באפייה 5 דקות נוספות.
  • מצננים לחלוטין ומעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות ואפשר ללילה. השהייה במקפיא קריטית למרקם הסופי של העוגה.
  • מפשירים את העוגה במקרר כשעה לפני ההגשה. מגישים את העוגה קרה מפודרת באבקת סוכר.
  • ניתן לשמור את העוגה עד 5 ימים במקרר ועד חודש במקפיא.
  • ניתן לשלב במלית אגוזי פקאן שלמים או קצוצים לקבלת גרסת פקאן מדהימה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. אליאור

    היי, אפשר להשתמש בקמח אחר או קורנפלור במקום קמח תופח כשר לפסח?

השאר תגובה