עוגת החג שלי לשבועות 2022 – אבריקוטייה. כמו שעוגת הפרזייה (מילולית עץ התות) חושפת את שמלת התותים היפהפיה שלה כך עוגת האבריקוטייה (מילולית עץ המשמש, המצאה שלי אז לא תמצאו אותה בשום מקום אחר) חושפת שמלה מרהיבה של משמשים שהם עכשיו בשיא העונה ויותר מזה הם הפרי האהוב עליי בעולם כולו. עוד תמצאו בה שכבות של ביסקוויט שקדים רך, מוס גבינה ושוקולד לבן מעודן, המון משמשים ועיטורי ג'לי משמש עם טעם של ילדות. לדעתי, היא צריכה להיות גם עוגת החג שלכם, מה אתם חושבים?

חומרים לעוגה אחת בקוטר 18-20 ס"מ

לביסקוויט שקדים רך:
140 גרם חמאה רכה
140 גרם אבקת סוכר
185 גרם אבקת שקדים
60 גרם פרלינה שקדים (או לוז)
3 ביצים גודל L

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה רכה, אבקת סוכר ואבקת שקדים לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים פנימה את הפרלינה והביצים ומערבלים לקבלת בלילה אחידה
  • מורחים את הבלילה על גבי מגש עם נייר אפייה בגודל 30X40 ס"מ (מגש של תנור ביתי)
  • אופים ב-150 מעלות כ-30 דקות. מצננים.
  • קורצים שני עיגולים בקוטר העוגה הרצוי

לשכבת המוס:
120 גרם שוקולד לבן
350 גרם גבינה לבנה או גבינה כחושה לאפייה או ריקוטה
80 גרם סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
100 גרם מסקרפונה
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים

  • משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • לוקחים כ-100 גרם מהגבינה הלבנה ומחממים כחצי דקה במיקרוגל
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-10 שניות ומערבבים יחד עם הגבינה המחוממת
  • ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל או על בן מארי
  • מערבבים את השוקולד הלבן עם הגבינה המחוממת והסוכר
  • מקפלים אל התערובת את יתרת הגבינה הלבנה
  • מבלנדרים יחד את השמנת והמסקרפונה ומקציפים לקצפת רכה
  • מקפלים את הקצפת אל התערובת

להרכבה וקישוט:
כ-500 גרם משמשים טריים
ג'לי משמש (מתכון בהמשך)
פרחים אכילים או שלפחים לקישוט

  • חוצים את המשמשים לשניים ומוציאים את הגלעין
  • מסדרים רינג עם שקף מסביב ומניחים בתחתית ביסקוויט שקדים אחד
  • מסדרים על גבי הביסקוויט ובצמוד לדפנות את המשמשים כאשר החלק החתוך פונה כלפי חוץ
  • יוצקים את המוס עד למחצית הגובה של המשמשים
  • את יתרת המשמשים חותכים לקוביות ומסדרים במרכז על גבי המוס
  • מוסיפים עוד מוס על מנת לכסות את המשמשים ומשאירים מעט מוס לחלק העליון
  • מניחים מעל ביסקוויט שקדים שני ומהדקים
  • מורחים על גבי הביסקוויט השני שכבה דקה של מוס
  • מעטרים בקוביות ג'לי משמש, שלפחים ופרחים אכילים

לג'לי משמש דקורטיבי:
50 גרם מים
50 גרם סוכר
8 גרם ג'לטין
48 גרם מים קרים
100 גרם משמשים טחונים למחית

  • משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומוודאים שכל הסוכר נמס
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין, מחית המשמש. מערבבים היטב.
  • יוצקים לתבנית מלבנית ומעבירים למקרר להתייצבות כמה שעות
  • חותכים לקוביות ומשתמשים לקישוט העוגה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה