לפני כמה שבועות צפינו לילך ואני בסדרת טלוויזיה בשם ריצ'ר. הבחור המגודל שם מגיע לעיירה קטנה בארצות הברית ובערך מהפרק הראשון של הסדרה מנסה לאכול פרוסה נדיבה של פאי האפרסקים המפורסם שלהם ולא מצליח. הסדרה הזאת עשתה לי חשק עז לפרוסת פאי אפרסקים גדולה ויפה כזו. אז מזל שהאפרסקים עכשיו בעונה והתפניתי מכל מתכוני החגים, הכנתי לעצמי פאי מושלם וזללתי כמעט את כולו…

חומרים לפאי אחד בקוטר 20-22 ס"מ

בצק פאי:
הבצק הזה שונה מבצק הטארט שאתם מכירים. אין בו ביצים ומצד שני יש מים ותוספת של חומץ. הבצק עמיד יותר למליות רטובות ונוצרים לו מעין עלים קטנים.

350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)

  • שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעיגול בקוטר בערך 30 ס"מ
  • מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה

מלית
5-6 אפרסקים טריים ובשלים, מגולענים וחתוכים לפרוסות (בערך 800 גרם)
50-100 גרם סוכר (מציע לטעום את האפרסקים ולהחליט לפי כמה הם מתוקים)
קמצוץ אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
1-2 כפות רום או ברנדי (לא חובה)
50 גרם קורנפלור
רבע כפית מלח

  • מערבבים יחד את כל החומרים

הרכבה:

  • מרפדים תבנית פאי עמוקה משומנת קלות עם עיגול אחד של הבצק וחותכים מעט שוליים עודפים (משאירים כ-1 ס"מ מהבצק שיבלוט החוצה מעבר לשולי התבנית)
  • ממלאים את הפאי במלית כמעט עד למעלה ומשאירים טיפה רווח לבצק שבא מעל
  • חותכים את עיגול הבצק השני לרצועות באיזה עובי שרוצים ומסדרים אותם מעל הבצק בשתי וערב. אפשר גם להניח את עיגול הבצק בשלמותו למעלה (במקרה הזה חותכים בו כמה חריצים כדי שהאדים יוכלו לצאת)
  • חותכים את שולי הפסים מסביב ומהדקים עליהם את שולי הבצק באיזו צורה שרוצים
  • מברישים את עיטורי הבצק שמעל בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט סוכר חום בהיר (אופציונלי)
  • אופים ב-200 מעלות 20 דקות בחלק התחתון של התנור
  • מעלים את הפאי לאזור מרכז התנור, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ30-40 דקות, עד שהמלית מבעבעת מעט החוצה דרך החורים שבחלק העליון
  • מצננים היטב את הפאי שעתיים עד שלוש לפני ההגשה. רצוי לשמור את הפאי במקרר עד 3 ימים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה