מתכון מנצח לא מחליפים, אבל כשהוא כל כך מוצלח אז אפשר לגוון אותו על מנת לייצר המון גרסאות של אותה הצלחה. ככה גם הטארט הזה שזכה אצלי לשם טארט פיסטאצ'יו (סתם בגלל שיש כבר כמה מתכונים שנקראים טארט פיסטוק באתר) והוא גרסה פשוט מושלמת של טארט הבראוניז והבלונדיז שלי שכבר הספיקו לשבור שיאי צפיות בשבועות האחרונים. כאן בצק פריך פיסטוק עוטף שכבה של עוגת פיסטוק עשירה ומעוטר בפרח חגיגי של קרם פיסטוק ושוקולד לבן. מוסיפים נגיעה של פיסטוקים קצוצים ומקבלים את אחת העוגות!

חומרים לשני טארטים בקוטר 18 ס"מ או טארט אחד גדול בקוטר 24 ס"מ

בצק:
310 גרם קמח
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה
1 ביצה גודל L
קמצוץ מלח
נגיעה קטנה של צבע מאכל ירוק (אופציונלי)

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את הפיסטוקים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, ביצים וצבע מאכל אם משתמשים ומערבלים רק עד שמתאחד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
  • מרפדים שני רינגים בקוטר 18 ס"מ או רינג גדול בקוטר 24 ס"מ
  • אופים ב-160 מעלות כ-15 דקות להזהבה. מצננים.

עוגת פיסטוק עשירה:
140 גרם חמאה רכה
140 גרם אבקת סוכר
185 גרם אבקת שקדים
60 גרם מחית פיסטוק
3 ביצים גודל L

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה רכה, אבקת סוכר ואבקת שקדים לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים פנימה את מחית הפיסטוק והביצים ומערבלים לקבלת בלילה אחידה
  • יוצקים את הבלילה לשתי תבניות או רינגים משומנים בקוטר 18 ס"מ או לתבנית או רינג משומנים בקוטר 24 ס"מ
  • אופים ב-150 מעלות כ-30 דקות. מצננים.
  • מסירים מעט מהשוליים של העוגה האפויה על מנת שתיכנס לתוך הקלתית ומהדקים בעדינות

גנאש מוקצף פיסטוק ושוקולד לבן:
115 גרם שמנת מתוקה (1)
200 גרם שוקולד לבן
225 גרם שמנת מתוקה (2)
60 גרם מחית פיסטוק איכותית

  • מחממים את השמנת (1) בסיר עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומחית הפיסטוק ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
  • רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
  • מוסיפים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומערבבים היטב
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה (ניתן להיעזר במקפיא על מנת לזרז את הקירור)
  • מקציפים את הגנאש לקצפת יציבה מאוד ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר סנט הונורה
  • מורחים שכבה דקה של גנאש על גבי הבראוניז על מנת ליישר את הטארט
  • מזלפים פסים מסביב לכל הטארט כאשר משאירים עיגול במרכז
  • מזלפים מעט גנאש במרכז בצורה חופשית ומיישרים אותו בעדינות
  • מעטרים במעט פיסטוקים קלויים קצוצים גס

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה