החמודים הטעימים האלה שבתמונה הם לא ניוקי אלא נקראים נודי, "ערומים" באיטלקית, בגלל שהם קצת מזכירים את המילוי של הרביולי בלי מעטפת הבצק שמסביב. מכינים אותם במהירות ובקלות מגבינת ריקוטה במקום תפוחי אדמה, מבשלים, מקפיצים במחבת וזוללים. היום שידכתי אותם לסלט קייצי וכיפי עם קונפי עגבניות ושום וגבינת בוראטה טרייה והתוצאה יצאה לא פחות ממושלמת.

חומרים לכ-4 מנות:
400 גרם גבינת ריקוטה
4 חלמונים
חצי כפית מלח
200 גרם קמח (כוס וחצי)
- מערבבים יחד את הגבינה, החלמונים והמלח עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים יחד עם הידיים רק עד שמקבלים בצק אחיד
- חשוב מאוד לא ללוש את הבצק יותר מדי ולכן גם רצוי לא להשתמש במיקסר, באמת שהעבודה לוקחת רק שתי דקות
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומכדררים את הבצק לכדור תוך שמנסים להחליק מעט את פניו
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומגלגלים כל אחד לגליל ארוך בעובי כ-2 ס"מ
- חותכים את הגליל עם סכין לחתיכות ברוחב כ-3-4 ס"מ, מקמחים אותם קלות ומעבירים למגש עם נייר אפייה מקומח קלות (רצוי עם קמח דורום אבל גם קמח רגיל הולך)
- ניתן להקפיא אותם על המגש עד שהם מתקשים, להעביר לקופסה אטומה ולשמור במקפיא
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים ומלח ומבשלים את הנודי כ-2-3 דקות עד שהם צפים
- במקביל מחממים מעט חמאה או שמן במחבת עם מעט תבלינים כמו שום, מרווה, בזיליקום או מה שבא לכם
- מעבירים אותם ישר מהמים הרותחים אל המחבת החמה ומקפיצים אותם מעט עם השמן והתבלינים
לקונפי שום ועגבניות שרי:
שיניים קלופות משני ראשי שום
20-30 עגבניות שרי (אפשר לשחק עם כמה סוגים)
שמן קנולה
כפית מלח
- בסיר קטן שמים את שיני השום והעגבניות ומפזרים מעל את המלח
- יוצקים מעל שמן קנולה עד שהוא מכסה את כל העגבניות והשום
- מבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות עד ששיני השום רכות לחלוטין. הבישול צריך להיות בבעבוע עדין בלבד, לא לחמם את השמן מעבר לכך. אם השמן מבעבע מדי, מנמיכים את האש.
לסלט:
נודי מטוגנים
קונפי שום ועגבניות
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
עלי בזיליקום טריים
פלפל צ'ילי יבש (אופציונלי)
- בקערה מערבבים יחד את הנודי עם הקונפי ועלי הבזיליקום. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצ'ילי אם רוצים מעט פיקנטיות ומערבבים מעט בעדינות.
- מעבירים לקערת הגשה ומניחים מעל את כדור הבוראטה. מגישים מיד.
