עוגת הגבינה החגיגית והאהובה שלי (גם עליי במיוחד) מקבלת גרסת פיסטוק מדהימה. שתי שכבות של עוגת גבינה אפויה וסופר קרמית – פיסטוק ושוקולד לבן – יושבות בתוך קלתית פיסטוק פריכה וטעימה. ביס מושלם שאני מוכן לאכול בכל יום בשבוע.

חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ
שטרויזל פיסטוק:
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
100 גרם פיסטוקים
100 גרם סוכר חום בהיר
- מסדרים את הפיסטוקים על מגש וקולים ב-180 מעלות כ-8 דקות. מצננים וטוחנים לאבקה דקה. לחלופין ניתן להשתמש באבקת פיסטוקים קנויה ואם לא מוצאים אז אפשר להחליף באבקת שקדים.
- שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
- מפזרים את הפירורים על תבנית עם נייר אפייה ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
תחתית פריכה:
400 גרם שטרויזל (כל הכמות מלמעלה)
60 גרם חמאה מומסת
- מערבבים את השטרויזל עם החמאה המומסת ומסדרים בתחתית ובדפנות של תבנית בקוטר 20-22 ס"מ
- מהדקים היטב ומעבירים למקרר או למקפיא עד לאפייה
מלית גבינה ושוקולד לבן:
400 גרם גבינת שמנת 16% (2 חבילות)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
קמצוץ מלח
120 ביצים גודל L (2 ביצים שלמות)
50 גרם שמנת (5 כפות)
70 גרם שוקולד לבן
מלית גבינה פיסטוק:
200 גרם גבינת שמנת 16% (חבילה אחת)
200 גרם מחית מחית פיסטוק
50 גרם סוכר (רבע כוס)
קמצוץ מלח
120 גרם ביצים גודל L (2 ביצים שלמות)
50 גרם שמנת (5 כפות)
70 גרם שוקולד לבן
- מחממים את השמנת והמלח בסיר עד לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות והסוכר לקבלת תערובת אחידה
- מקפלים את השוקולד הלבן אל תערובת הגבינות ולבסוף מקפלים פנימה את הביצים
- חוזרים על הפעולות עבור המלית השנייה, מערבבים את מחית הפיסטוק עם הגבינה
- המליות צריכות להיות מעט נוזליות, אם הן סמיכות מדי ניתן להוסיף עוד קצת שמנת
- עוטפים את התבנית או הרינג היטב מסביב בנייר כסף ומניחים אותה בתוך תבנית רחבה ועמוקה
- יוצקים את התערובת הלבנה על גבי הקלתית בשכבה אחידה. יוצקים את מלית הפיסטוק אל מרכז המלית הלבנה.
- יוצקים מים רותחים מסביב עד לחצי גובה של התבנית ומעבירים בזהירות לתנור מחומם ל-150 מעלות
- אופים שעה עד שעה ורבע – השוליים של העוגה (כ-5 ס"מ מהדפנות) אמורים להיות יציבים מאוד והמרכז מעט רוטט
- מוציאים מהתנור, מצננים, עוטפים את העוגה היטב ומעבירים ללילה במקרר.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומגישים אותה קרה. שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.
