כבר לא מעט זמן שאני חם על להכין עוגיות עם תערובת תבלינים של צ'אי מסאלה אבל לא הספקתי להגיע לזה. עכשיו הסתיו הגיע, מזג האוויר קצת התקרר וסוף סוף הרגשתי שהגיע הזמן לשלוף את כל התבלינים מהמגירה, להכין תערובת תבלינים שאני אוהב במיוחד ולרקוח ממנה עוגיות מושלמות. באמת מושלמות. ואל תפחדו מכל התבלינים האלה, לגמרי שווה להשקיע ולקנות קצת מכל אחד ולקבל עוגיות מדהימות.

חומרים לכ-30 עוגיות

לעוגיות:
320 גרם קמח
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
90 גרם סוכר
2 כפיות תערובת תבלינים (בהמשך)
רבע כפית מלח

תערובת תבלינים:
2 כפיות קינמון
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
חצי כפית ציפורן טחון
רבע כפית הל
רבע כפית פלפל לבן טחון

לציפוי:
200 גרם סוכר
יתרת תערובת התבלינים

  • מערבבים יחד את כל התבלינים ושומרים בצד
  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, המלח, החמאה ושתי כפיות מתערובת התבלינים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הסוכר וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד
  • קורצים מהבצק עיגולים קטנים במשקל בערך 25 גרם כל אחד
  • מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ואז משטחים לגליל באורך כ-10 ס"מ עם קצוות מעט מחודדים
  • מקפלים כל גליל לצורת פרסה ומניחים בצד
  • מערבבים יחד את הסוכר לציפוי עם יתרת תערובת התבלינים. טובלים כל עוגיה בתערובת הסוכר ומצפים אותה משני הכיוונים
  • מסדרים את העוגיות על גבי שני מגשים עם נייר אפייה במרווחים ואופים ב-180 מעלות כ-12-15 דקות עד שהן מזהיבות
  • מצננים את העוגיות היטב וטובלים אותן פעם שנייה בציפוי של הסוכר המתובל
  • שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה