איך אני אוהב שילובים שמביאים עולמות שהם בדרך כלל רחוקים אחד מהשני ומפגישים אותם אצלי בפה. הפעם מזרח פוגש מערב בדמות פיתה עם זעתר בגרסת בריוש צרפתי מדופף למשעי. קודם כל, עכשיו העונה להכין מאפי שמרים מדופפים בבית ולא צריך לפחד מזה, זה לא מפחיד כמו שזה נשמע. שנית, כן, המאפה הזה טעים כמו שהוא נראה והוא ישב לכם בול על השולחן בשבת הקרובה בבוקר, אז קדימה לעבודה.

חומרים ל-12 מאפים גדולים

לבצק:
250 גרם קמח לחם
10 גרם מלח
25 גרם סוכר
5 גרם שמרים יבשים
150 גרם חלב
50 גרם חמאה

לקיפולים:
175 גרם חמאה

למילוי:
זעתר
גרידת לימון

  • מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים מלבד החמאה בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את החמאה עד שהיא נטמעת וממשיכים ללוש עוד כ-15 דקות.
  • מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית גדולה ומניחים בצד לתפיחה כשעה
  • מוציאים מהבצק מעט את האוויר ומשטחים אותו לצורת ריבוע בגודל כ-20X20 ס"מ
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-2-3 שעות ועדיף ללילה
  • מערבלים מעט את החמאה לקיפול עד שהיא מתרככת ומסדרים אותה על נייר אפייה לריבוע בגודל 20X20 ס"מ ובעובי אחיד, שומרים במקרר עד לשימוש
  • מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 30X30 ס"מ ומניחים את החמאה לקיפול במרכז בצורת מעויין (חשוב לוודא שהחמאה גמישה ולא קשה מדי)
  • סוגרים את הבצק כמו מעטפה ומהדקים היטב
envelope
  • מרדדים את הבצק לאורך של 50 ס"מ עובי כ-7 מ"מ ומקפלים את החלק התחתון אל המרכז ואז את החלק העליון מעליו (קיפול של 3)
folding3
  • חוזרים על הפעולה פעם נוספת לקבלת קיפול נוסף.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה
  • חוזרים על הפעולה בפעם האחרונה לקבלת סך הכל שלושה קיפולים. עוטפים את הבצק ומכניסים למקרר למנוחה של מספר שעות.
  • מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X40 ס"מ. אם הבצק מתכווץ בזמן הרידוד, מכסים אותו ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה לפני שממשיכים.
  • מברישים את הבצק במעט מים (ממש מעט) ומפזרים מעל שכבה אחידה של זעתר וגרידת לימון
  • מגלגלים על הצד הרחב לקבלת גליל עבה ופורסים לפרוסות בעובי כ-1.5-2 ס"מ
  • מסדרים את השבלולים במרווחים על גבי מגש עם נייר אפייה ומניחים מעל נייר אפייה נוסף ומגש נוסף, מועכים אותם באמצעות המגש העליון בעדינות, רק מעט. מסירים את המגש ונייר האפייה העליונים
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפוח כשעתיים
  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מברישים את המאפים בעדינות במעט ביצה טרופה ומפזרים מעל עוד מעט זעתר
  • אופים כ-15 דקות להזהבה. מצננים. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר..
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. מומלץ. לאכול את המאפים באותו יום אבל ניתן לשמור אותם עד שלושה ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה