לעוגה הזאת בחרתי לתת שם ביוונית – פיסטיקופיטה – בתרגום חופשי מאפה פיסטוק, למרות שלא תמצאו מאפה כזה ביוון או בשום מקום אחר. את ההשראה למאפה הזה קיבלתי מהפורטוקלופיטה, עוגת תפוזים ויוגורט יוונית מפורסמת וגם אחד המתכונים הפופולריים באתר, ויצרתי ממנו את הפיסטיקופיטה – עוגת פיסטוק, יוגורט וורדים. המיוחד בעוגה הזו הוא השימוש בבצק פילו בתוך בלילה נוזלית מה שנותן לעוגה את היכולת לספוג המון סירופ והיא מקבלת מרקם יוצא דופן וטעם מיוחד. מוכנים לנסות? קנו חבילת בצק פילו וצאו לדרך…

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 25X30
לתחתית:
6 עלי פילו מופשרים
80 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר
2-3 כפות פיסטוקים קצוצים
לבלילה:
180 גרם סוכר
5 ביצים גודל L
80 גרם מחית פיסטוק
100 גרם שמן
20 גרם אבקת אפייה
330 גרם יוגורט
2 כפות ברנדי או ליקר שקדים (אופציונלי)
גרידה מליים או לימון אחד
6 עלי פילו מופשרים
לסירופ:
250 מים
250 סוכר
2 כפות ורדים מיובשים (משיגים בחנויות תבלינים, אפשר להחליף בכף מי ורדים)
- להכנת התחתית: מערבבים את הסוכר עם הפיסטוקים
- מברישים את עלי הפילו בחמאה המומסת ומקפלים אותם כמו אקורדיון
- מסדרים אותם בתחתית של תבנית משומנת קלות
- מפזרים מעל את תערובת הסוכר והפיסטוקים
- אופים ב-180 כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים.
- מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר שמים את הביצים והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה
- מאיטים את מהירות המיקסר ומזלפים את השמן בהדרגה פנימה
- מוסיפים פנימה את מחית הפיסטוק ומערבלים עוד מספר שניות
- מקפלים פנימה את אבקת האפייה, היוגורט והליקר לקבלת תערובת אחידה
- חותכים את עלי הפילו הנוספים לחתיכות קטנות ומקפלים אל תוך הבלילה
- יוצקים את הבלילה על התחתית האפויה ואופים ב-180 מעלות כ-35-40 דקות להשחמה
- בינתיים מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה
- ממשיכים לבשל את הסירופ עוד כ-4-5 דקות
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה כחצי שעה
- יוצקים את הסירופ על גבי העוגה ונותנים לה לספוג אותו
- העוגה תהיה במיטבה ביום למחרת
- שומרים בכלי מכוסה בטמפרטורת החדר עד שבוע
