דקוואז לוז היא אחת העוגות הכי טעימות שיצא לי להכין אי פעם. היא יצאה כל כך טעימה עד שהכנתי אותה שלוש פעמים ברציפות על מנת לספק את הביקוש רק של החברים והמשפחה שזכו לטעום ממנה. ומצד שני תופתעו מאוד לגלות כמה קל ומהר להכין אותה. תתכוננו להתאהב.

חומרים לעוגה אחת בקוטר 22 ס"מ
לדקוואז:
170 גרם אבקת סוכר
150 גרם אגוזי לוז טחונים לאבקה
5 חלבונים מביצים בגודל L
50 גרם סוכר
30 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
קרם פטיסייר:
250 גרם חלב
מעט תמצית וניל
1 חלמון מביצה בגודל L
40 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
למילוי:
200 גרם קרם פטיסייר
65 גרם חמאה רכה
150 גרם פרלינה לוז
70 גרם שמנת מתוקה
- מתחילים עם הדקוואז: מערבבים יחד את אבקת הסוכר ואגוזי הלוז הטחונים ושומרים בצד
- שמים את החלבונים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים פנימה את הסוכר הרגיל.
- ממשיכים להקציף במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב מאוד
- מקפלים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים ואבקת הסוכר
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 1 ס"מ בערך
- מזלפים על גבי מגש עם נייר אפייה שני עיגולים בקוטר 22 ס"מ. אם רוצים דפנות ישרות כמו בתמונה אז מזלפים ואופים את העיגולים בתוך רינגים משומנים בקוטר מתאים
- מפזרים מעל שני הדיסקים את אגוזי הלוז הקצוצים
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-20-25 דקות עד שהם יציבים. מצננים לחלוטין ומחלצים מהרינגים אם השתמשתם. שומרים בצד עד להרכבה.
- מכינים קרם פטיסייר: שמים את החלב והווניל בסיר ומביאים לסף רתיחה
- בינתיים טורפים בקערה את החלמון עם הסוכר והקורנפלור
- יוצקים את החלב החם על גבי התערובת בקערה וטורפים היטב
- מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ 2-3 דקות עד שהקרם מסמיך ומבעבע
- מסירים מהאש ומעבירים אל כלי שטוח ונקי. מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר לשעתיים
- למילוי והרכבה: מוציאים את קרם הפטיסייר מהמקרר וטורפים אותו קלות עד שהוא אוורירי וללא גושים
- בקערת מיקסר שמים את החמאה והפרלינה ומקציפים עד לקבלת קרם בהיר ותפוח
- מוסיפים פנימה את קרם הפטיסייר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב
- מעבירים את הקרם לקערה נפרדת ושמים את השמנת המתוקה בקערת המיקסר, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה
- מקפלים את הקצפת אל תערובת הלוז ומעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 1 ס"מ
- מזלפים את כל הקרם בשכבה אחידה על גבי דיסק אחד של דקוואז ומניחים מעל את הדיסק השני
- מעבירים למקרר להתייצבות של שעה לפחות
- לפני ההגשה ניתן לפדר את העוגה במעט אבקת סוכר
- שומרים במקרר 3-4 ימים
