היום יצרתי את טארט הפקאן הכי פאנסי שאפשר ליצור. עם תחתית פריכה שמכילה פקאנים טחונים, שכבת פקאן שהיא איפשהי באמצע בין דביקה לפריכה, המון פקאנים מסודרים בקפידה מלמעלה וגימור נפאז' שנותן טוויסט מעניין לכל העוגה, גם מבחינת הטעם, המרקם ובהחלט המראה. אהבתם?

חומרים לשני טארטים בקוטר 18 ס"מ או טארט אחד גדול בקוטר 24-26 ס"מ
תחתית פקאן:
250 גרם קמח (כוס ו-3/4)
2 גרם מלח (רבע כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם פקאנים טחונים לאבקה (או אבקת שקדים) (1/3 כוס)
1 ביצה גודל L
- שמים את כל החומרים חוץ מהביצה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמקבלים פירורים דקים ואחידים
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל רק עד שהבצק מתאחד
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר להתייצבות כמה שעות
- מרדדים בין שני ניירות אפייה שני עיגולים גדולים ומרפדים שתי תבניות או רינגים בקוטר 18 ס"מ
- שומרים בקירור עד לאפייה
מלית פקאן:
3 ביצים גודל L
220 גרם סוכר חום כהה (1 כוס)
120 גרם סירופ מייפל או סילאן או דבש (חצי כוס)
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
4 כפות רום או ברנדי
60 גרם חמאה מומסת
240 גרם אגוזי פקאן (2 כוסות)
- משאירים חלק מהפקאנים השלמים בצד לקישוט ואת יתר הפקאנים שוברים לשברים גסים ומפזרים בתחתית כל קלתית
- מקציפים את הביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מערבבים פנימה את הסוכר, הסירופ, המלח והווניל ומערבבים היטב עד שכל הסוכר נמס והתערובת אחידה
- מערבבים פנימה את הרום והחמאה ומערבבים עירבוב קל
- יוצקים את התערובת אל הקלתית על גבי האגוזים השבורים עד לשני שליש גובה
- מעטרים מעל באגוזי הפקאן השלמים
- אופים ב-190 מעלות כ-40-45 דקות. מצננים.
לגימור:
3 כפות נפאז' חם או ריבת משמש
1 כף מים
- בקערה קטנה מערבבים יחד את הנפאז' או הריבה עם המים ומחממים במיקרוגל כ-10-20 שניות. מערבבים היטב ומוודאים שאין גושים.
- עם מברשת מברישים את החלק העליון של העוגה בנפאז' ומניחים להתייצבות כשעה לפחות לפני ההגשה
- שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר עד שבוע.