כבר היו לי כל מיני וריאציות על טארטים או עוגות שמחברים שוקולד וקרמל אבל הטארט הזה שם את שני הטעמים האלה לגמרי במרכז והופך אותם לשקולים. קלתית בצק פריך מושלם שמלאה באופן כמעט שווה בקרמל מלוח נוזלי ובגנאש שוקולד מריר. הביס שמתקבל הוא מאוזן וטעים בצורה נדירה.

חומרים לשני טארטים בקוטר 18 ס"מ או טארט אחד גדול בקוטר 24-26 ס"מ

תחתית שקדים:
250 גרם קמח (כוס ו-3/4)
2 גרם מלח (רבע כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה גודל L

  • שמים את כל החומרים חוץ מהביצה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמקבלים פירורים דקים ואחידים
  • מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל רק עד שהבצק מתאחד
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר להתייצבות כמה שעות
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה שני עיגולים גדולים ומרפדים שתי תבניות או רינגים בקוטר 18 ס"מ
  • שומרים בקירור עד לאפייה

קרמל טונקה נוזלי:
150 גרם שמנת מתוקה (1/2 כוס)
חצי פול טונקה
30 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס סירופ גלוקוז או סירופ תירס או דבש
130 גרם סוכר לבן (2/3 כוס)

  • שמים בסיר אחד את השמנת המתוקה, החמאה והמלח ומגרדים פנימה את הטונקה במגררת דקה. מביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש.
  • שמים בסיר שני את הסוכר והסירופ ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם עד לקבלת קרמל בצבע ענברי עמוק
  • מדללים מיד בתערובת השמנת החמה ומערבבים היטב. התערובת תבעבע בפראות וזה בסדר.
  • ממשיכים לבשל על אש בינונים עוד כ-3 דקות
  • מסירים מהאש, נותנים לבעבוע להירגע כמה דקות ואז יוצקים את הקרמל אל הקלתית האפויה בשכבה אחידה
  • מעבירים למקרר לשעה של התייצבות

גנאש שוקולד מריר:
330 גרם שמנת מתוקה
70 גרם חלב
330 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה

  • בסיר שמים את השמנת והחלב ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים על גבי השוקולד ומערבבים בעדינות עד לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נטמעת בתערובת
  • יוצקים את הגנאש בשכבה אחידה אל הטארט על גבי שכבת הקרמל
  • מעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות
  • רצוי להוציא מהמקרר כחצי שעה עד שעה לפני ההגשה ולאכול בטמפרטורת החדר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה