את העוגה הטעימה הזאת אכלתי במאפייה של מיקי שמו ומייד התאהבתי. מדובר במאפה שמרים מדופף, יפהפה, גדול ותפוח עם מילוי של קרם פטיסייר וניל מעורבב עם אגוזי לוז קצוצים ונשיקות מרנג. התוצאה מתקבלת קראנצ'ית וטעימה עם מרקם מיוחד, מעניין ושונה ממה שאתם רגילים ומכירים. אז את העוגה הזאת לא מוכרים יותר במאפייה של שמו, אבל קבלו מתכון כדי שתוכלו ליהנות ממנה מתי שתרצו אצלכם בבית…

חומרים לשלוש עוגות בתבנית אינגליש קייק
לבצק:
500 גרם קמח לחם
25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
70 גרם סוכר
160 גרם מים
2 ביצים גודל L
100 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
לקיפול:
250 גרם חמאה קרה
לקרם פטיסייר:
250 גרם חלב
2 חלמונים מביצים בגודל L
50 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
מעט תמצית וניל
למלית:
100 גרם נשיקות מרנג שבורות גס
150 גרם אגוזי לוז קצוצים
להברשה:
1 ביצה
1 כף מים
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, חמאה, ביצים ומים.
- מתחילים ללוש עם וו לישה במהירות בינונית כעשר דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כשתי דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-30-45 דקות.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומשטחים אותו עם הידיים למלבן. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
- מרדדים את החמאה לקיפול לריבוע בגודל 20 ס"מ ומחזירים אותה אל המקרר
- מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X30 ס"מ, מניחים על השליש הימני את ריבוע החמאה ומקפלים את כנף הבצק שללא חמאה על גבי החמאה. מקפלים קיפול נוסף על מנת לקבל שלוש שכבות של בצק שביניהן שתי שכבות של חמאה.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה
- מרדדים שוב את הבצק למלבן באורך כ-40 ס"מ וחוזרים שוב על קיפול שליש אחד פנימה ומעליו את השליש השני
- מעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה
- מכינים את קרם הפטיסייר: שמים את החלב והווניל בסיר ומביאים לסף רתיחה. בינתיים מערבבים בקערה את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר.
- יוצקים את תערובת החלב החמה על גבי תערובת החלמונים ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית כ-3-4 דקות עד להסמכה משמעותית.
- מסירים מהאש, מעבירים לקערה נקייה ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם. מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר לחלוטין.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס"מ. על כל מלבן מורחים שכבה אחידה של קרם הפטיסייר ומפזרים מעל שברי נשיקות ואגוזי לוז קצוצים.
- חותכים כל מלבן לשני מלבנים ארוכים באורך כ-40 ס"מ וברוחב כ-12 ס"מ ומגלגלים כל אחד מהם על הצד הרחב לגליל. קולעים משני הגלילים צמה, פשוט מגלגלים אותם אחד סביב השני, ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
- מכסים את העוגות המוכנות ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-45 דקות. מברישים בביצה טרופה עם מעט מים ואופים ב-170 מעלות כ-35 דקות עד להזהבה. מצננים.
- מגישים בטמפרטורת החדר. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 3-4 ימים.

אפשר להקפיא את העוגה?