נתחיל מווידוי קטן – יש לי חולשה לבצקים, במיוחד פסטה. ודים סאם לגמרי נחשבים פסטה מבחינתי ולכן יש לי חולשה אדירה גם אליהם. בצק דקיק ומושלם עם המון מילוי ושלל צורות קיפול מגוונות ואפשר גם להכין אותם מאודים, מבושלים ברוטב או מרק או מטוגנים גיוזה סטייל. אז קבלו מתכון חדש לדים סאם מדהימים במילוי עוף, כרוב ובצל ירוק. אני מגיש אותם מאודים לצד רוטב צ'יל-שומשום חריף ומושלם ולצידם צרור אספרגוס צלוי. איך אתם אוהבים את הדים סאם שלכם?

לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
150 גרם מים רותחים (2/3 כוס)
3 כפות שמן
1/2 כפית מלח
למילוי:
חצי קילו עוף טחון
150 גרם כרוב קצוץ דק
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום כתושות
4 בצלים ירוקים קצוצים
4-5 כפות רוטב סויה
קמצוץ פלפל שחור
לרוטב:
חצי כוס שמן שומשום
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית צ'ילי מיובש (אפשר להפחית אם רוצים את הרוטב פחות חריף)
1 כפית פפריקה
3 כפות שומשום
1 כפית דבש
3 כפות רוטב סויה
להגשה (אופציונלי):
צרור אספרגוס
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 5-7 דקות
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה לפחות
- בינתיים מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ושומרים בצד למיזוג טעמים
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מקמחים מעט כל חלק ומרדדים לעלה דק ככל הניתן (מכונת פסטה עושה כאן עבודה מצויינת)
- חותכים לריבועים בגודל 8X8 ס"מ ומניחים במרכז כל אחד כפית גדושה של מלית
- מקפלים את הבצק באלכסון ומהדקים את השוליים בעדינות לקבלת משולש ממולא
- מקפלים את שני הקצוות של המשולש משני הצדדים אל המרכז אחד על השני ומהדקים בעדינות
- לאידוי: מניחים נייר אפייה מחורר מעט בתחתית של סלסלת אידוי או מסננת לאידוי קוסקוס. מסדרים עליו את הדים סאם עם החלק השטוח כלפי מטה כשהם עומדים. מניחים מעל סיר עם מים רותחים ומכסים. מאדים במשך 15-20 דקות.
- גיוזה – שיטת טיגון-אידוי: שמים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומסדרים את הדים סאם עם הצד השטוח כלפי מטה. מטגנים כ4-5 דקות עד שהצד השטוח מזהיב. מוסיפים אל הסיר כחצי כוס מים ומכסים מיד עם מכסה. מאדים כ8-10 דקות ומגישים מיד.
- ניתן לשמור בקופסא אטומה במקפיא עד שבועיים ולהכין ישר מהקפאה. זמן ההכנה יכול להתארך בכ-2-3 דקות
- לרוטב: בקערה מערבבים יחד הג'ינג'ר, השום, רוטב צ'ילי, דבש ותבלינים
- בסיר או מחבת קטנים מחממים את שמן השומשום עד שהוא מבעבע מעט ורותח
- יוצקים את השמן החם על תערובת התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה את השומשום ורוטב הסויה, מערבבים היטב ומגישים
- להגשה: מחממים מעט שמן שומשום במחבת. חותכים את האספרגוס לגודל הרצוי ומטגנים אותם מעט בשמן עד שהם מתרככים ומעט משחימים.
- בצלחת הגשה או קערה יוצקים מעט מהרוטב ומניחים מעל את הדים סאם המוכנים ואת האספרגוס. מזלפים מעל עוד מעט מהרוטב ומגישים חם.

נפלא , תודה על עוד מתכון נהדר.אגב לרוטב עצמו ממליצה להשתמש בסירופ אורז במקום דבש.