הפעם לקחתי את המחמצת שלי הכי גבוה שאפשר ויצרתי ממנה פוקאצ'ת מחמצת מטורפת עם בועות אוויר מהממות ומהפנטות. אני בחרתי לפזר מעל מעט שמן זית, מלח ועגבניות שרי אבל כל תוספת תלך כאן ואפשר כמובן גם בלי תוספות בכלל. אם יש לכם מחמצת בבית, אז זה מתכון שאתם חייבים לנסות ואם אין לכם, אז כדאי שתשיגו אחת…

חומרים לתבנית תנור ביתי אחת

לבצק מקדים:
15 גרם מחמצת פעילה
30 גרם מים
30 גרם קמח לחם

לבצק פוקאצ'ה:
400 גרם קמח לחם
320 גרם מים
כל הבצק המקדים
8 גרם מלח
15 גרם שמן זית

להרכבה:
שמן זית
מלח גס
עגבניות שרי חצויות

  • מכינים את הבצק המקדים: מערבבים יחד את כל החומרים, מכסים ומניחים במקום חמים ל-5 שעות בערך
  • אוטוליזה: מערבבים יחד את הקמח והמים עד שלא רואים יותר קמח, מכסים ומניחים בצד לשעה עד שעה וחצי
  • מעבירים את תערובת הקמח והמים לקערת מיקסר ומוסיפים אליה את הבצק המקדים. לשים במהירות בינונית כ-3-4 דקות.
  • מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-2 דקות
  • מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש עוד כ-2-3 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש
  • מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת קלות, מכסים ומעבירים למקום חמים לתפיחה של שעתיים. כל חצי שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומקפלים אותו על עצמו מארבעת הכיוונים. מכדררים ומחזירים לקערה.
  • משאירים את הבצק מכוסה ומניחים לו לתפוח במקום חמים כ-3 שעות נוספות מבלי לגעת בו
  • אחרי 5 שעות התפחה בסך הכל, מעבירים את הקערה כשהיא מכוסה למקרר ללילה
  • משמנים קלות תבנית תנור נקייה ומעבירים את הבצק אל הקערה. משטחים את הבצק בעדינות באמצעות הידיים כמה שניתן, זה לא משנה אם הבצק לא מכסה את כל התבנית
  • מכסים את הבצק בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של 2-3 שעות
  • מחממים את התנור ל-250-260 מעלות או החום הכי גבוה שהתנור שלכם יכול להגיע אליו אם הוא לא מגיע לטמפרטורות האלה
  • מזלפים שמן זית בנדיבות על פני הפוקאצ'ה ובאמצעות האצבעות יוצרים גומות קטנות לכל אורך הבצק
  • מפזרים מעל מלח גס ועגבניות חצויות באופן חופשי
  • אופים 18-20 דקות להשחמה ומוציאים מהתנור. מצננים כ-15 דקות ומגישים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה