ביוון יש מאפה מוכר שנקרא ספנקופיטה – בתרגום חופשי מאפה תרד וכשמו כן הוא שכבות של עלי פילו אפויים במילוי תרד. אני יצרתי מאותם מרכיבים פחות או יותר מאפה תרד מדהים ושונה מכל מה שיצא לכם לאכול. בגרסה הזו מכינים בלילה עשירה של יוגורט ולתוכה מקפלים תרד, גבינה בולגרית והמון עלי פילו קצוצים. מתבלים במעט סומק או תבלינים אחרים לבחירתכם ודוחפים לתנור. והתוצאה המרשימה הנה היא לפניכם וכמה שהיא יפה ככה היא גם טעימה.

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 25X30

לתחתית:
6 עלי פילו מופשרים
80 גרם חמאה מומסת
1 כפית סומק (אופציונלי)

לבלילה:
50 גרם סוכר
5 ביצים גודל L
180 גרם שמן
20 גרם אבקת אפייה
330 גרם יוגורט
צרור גדול של עלי תרד
4-5 שיני שום קצוצות
200 גרם גבינה בולגריה מגוררת
6 עלי פילו מופשרים

כפית מלח

פלפל לפי הטעם

  • להכנת התחתית: מברישים את עלי הפילו בחמאה המומסת ומקפלים אותם כמו אקורדיון
  • מסדרים אותם בתחתית של תבנית משומנת קלות
  • מפזרים מעל את הסומק אם משתמשים ואופים ב-180 כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים.
  • מכינים את הבלילה: במחבת גדולה שמים מעט שמן ומטגנים את השום והתרד עד שהעלים מצטמצמים מעט
  • מצננים וקוצצים את התרד באמצעות סכין חדה הכי דק שאפשר
  • בקערת מיקסר שמים את הביצים והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה
  • מאיטים את מהירות המיקסר ומזלפים את השמן בהדרגה פנימה
  • מקפלים פנימה את אבקת האפייה, היוגורט, והתרד לקבלת תערובת אחידה
  • חותכים את עלי הפילו לחתיכות קטנות ומקפלים אל תוך הבלילה ומתבלים במלח ופלפל
  • מפזרים על גבי התחתית האפויה את הגבינה הבולגרית המגוררת
  • יוצקים מעל את הבלילה ואופים ב-180 מעלות כ-35-40 דקות להשחמה
  • מוציאים את הפשטידה מהתנור ומצננים. מעבירים למקרר ושומרים עד 3-4 ימים.
  • הפשטידה תהיה במיטבה ביום למחרת, מוציאים מהמקרר, פורסים ומחממים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה