לפעמים כל מה שמתחשק זה פרוסת עוגה רגועה של עוגת גבינה אפויה וקלילה שנמסה עם כל ביס שלא מכבידה על הפה או על הבטן, במיוחד עכשיו כשהימים מתחילים להיות כבר חמים. משלבים אותה עם מלית של פירות יער ומקבלים שילוב מנצח שילך נהדר לצד כוס תה קר במרפסת בין הארוחות, בחג השבועות ובכלל.

חומרים לשתי תבניות אינגליש קייק

לעוגת גבינה:
220 גרם חמאה רכה
200 גרם גבינת שמנת
300 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
6 ביצים גודל L
440 גרם קמח
חצי כפית מלח
רבע כפית אבקת אפייה
240 גרם שמנת מתוקה

למלית פירות יער:
220 גרם פירות יער טרים או קפואים (אפשר סוג אחד או לערבב כמה סוגים – אוכמניות, פטל, תותים ועוד)
30 גרם מים
8 גרם קורנפלור
30 גרם סוכר

  • מכינים את מלית פירות היער: בסיר קטן שמים את הפירות והסוכר ומתחילים לבשל כמה דקות עד שהם מגירים את הנוזלים שלהם ומגיעים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהפירות מתפרקים ואין גושים.
  • בנפרד מערבבים את המים והקורנפלור ומוסיפים אל הסיר.
  • ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים. שומרים בצד.
  • מכינים את בלילת הגבינה: בקערת מיקסר שמים חמאה רכה וגבינת שמנת ומערבלים עם וו גיטרה כמה שניות. מוסיפים פנימה את הסוכר והווניל וממשיכים לערבב עוד כ-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה, בהירה ומעט תפוחה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ונותנים להן להיטמע בתערובת לפני שמוסיפים עוד
  • בקערה מערבבים יחד את כל האבקות – קמח, מלח, אבקת אפייה
  • מוסיפים אל קערת המיקסר את הקמח והשמנת המתוקה לסירוגין כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח
  • מכינים שתי תבניות אינגליש משומנות ומחלקים את הבלילה לשני חלקים שווים
  • עובדים עם חצי אחד של הבלילה – יוצקים כשליש לתבנית אחת ויוצקים מעל שכבה דקה ואחידה של מלית פירות יער
  • יוצקים מעל שליש שני של בלילה ושוב שכבה של פירות יער ומסיימים עם השליש האחרון של הבלילה
  • חוזרים על הפעולות עם החצי השני של הבלילה בתבנית השנייה
  • באמצעות שיפוד או קיסם עושים מעט תנועות מעגליות בתוך הבלילה על מנת לשייש מעט את תערובת הגבינה והפירות, לא יותר מדי
  • אופים את העוגות ב-170 מעלות כשעה. אם העוגות משחימות מדי בזמן האפייה אז ניתן לכסות בנייר כסף לחצי השני של האפייה
  • בודקים שקיסם שמוחדר במרכז העוגה יוצא יבש. אם לא ניתן להוסיף עד 10 דקות נוספות של אפייה.
  • מוציאים מהתנור ומצננים. מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים במקרר עד שבוע.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה