אז לא הפכתי לטבעוני עדיין, אבל כל המשחקים שלי עם ההתססות והצמחים בשנה האחרונה הובילו אותי לנסות להכין בבית גבינה טבעונית משקדים. יצאה גבינה, אם אפשר לקרוא לזה גבינה, מיוחדת ושונה עם טעם מרציפני עדין ומרקם מעניין. עם חצי מהכמות הכנתי עוגת גבינה טבעונית מרשימה עם רוטב פטל. ואת החצי השני הפכתי לגבינה חצי-קשה וציפיתי בהמון תבלינים. רוצים גם לשחק קצת, עכשיו אתם יכולים.

חומרים לגבינת שקדים טבעונית:
500 גרם שקדים מולבנים שלמים
חצי כרוב (לא להיבהל, אין לגבינה טעם של כרוב)
כפית מלח

  • קוצצים את הכרוב דק ומעבירים לקערה
  • מוסיפים אליו את המלח ומעסים אותו היטב כמה דקות עד שהוא מגיר המון נוזלים
  • מעבירים את כל התערובת לצנצנת אטומה (אם אין, אז קופסה עם מכסה טוב) ומניחים בצד לעמוד 48 שעות
  • קרוב לזמן הסיום של הכרוב משרים את השקדים במים ללילה
  • עכשיו הזמן לאסוף את הנוזלים מהכרוב (הם מלאים בחיידקים פרוביוטיים). את הכרוב עצמו אפשר לזרוק או להכין ממנו סלט.
  • מסננים את השקדים מהמים ושמים במעבד מזון יחד עם המים של הכרוב (נינג'ה עושה כאן עבודה נהדרת)
  • טוחנים במעבד מזון כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק ככל שניתן (ייתכן ותצטרכו לעצור את מעבד המזון מדי פעם ולדחוף את השקדים כלפי מטה)
  • אם רוצים גבינה מתובלת אז זה הזמן להוסיף מלח, תבלינים ותוספות לפי הטעם
  • מעבירים את התערובת לבד חיתול או מגבת מטבח חלקה שלא משחררת סיבים
  • סוגרים היטב וקושרים עם חוט או גומייה. מניחים בתוך מסננת ומניחים מעל משקולת או משהו כבד
  • משאירים את הגבינה לעמוד כך 24 שעות והגבינה מוכנה
  • אם מכינים עוגת גבינה ממשיכים כבר עכשיו למתכון הבא
  • אם רוצים להפוך את הגבינה לחצי קשה אז מחלקים אותה לכמה חלקים ומכדררים כל חלק לכדור קטן
  • מצפים כל אחד מהחלקים בתבלינים – פפריקה, פלפל שחור, עשבי תיבול יבשים, זעתר ועוד
  • מניחים את הכדורים על גבי מגש במקום פתוח ומשאירים ל-24 שעות לפחות להתייבש ולהתקשות
  • כשמגיעים למרקם הרצוי מעבירים למקרר עד להגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה