מסיימים את החופש הגדול כמו שהילדים שלי הכי אוהבים, עוגה עם המון שוקולד וקצת פירות יער מעל. יש כאן שילוב מנצח של שכבות שוקולדיות שונות – תחתית בצק פריך, המון קראמבל עם פצפוצי שוקולד, קרם שקדים שוקולד עשיר במרכז ופירות קיץ לקישוט. אפשר לשלב גם מעט פירות לתוך קרם השקדים או לוותר על הפירות לחלוטין אם רוצים עוגה שוקולדית לחלוטין.

חומרים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ
תחתית בצק פריך שוקולד:
310 גרם קמח
30 גרם אבקת קקאו
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים
1 ביצה גודל L
קמצוץ מלח
תמצית וניל
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת קקאו וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
- מוסיפים מלח, וניל וביצה ומערבלים רק עד שמתאחד
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
- קורצים מהבצק דיסק בקוטר התבנית הסופית של העוגה ומניחים אותו על גבי מגש עם נייר אפייה או סיליקון מחורר
- אופים ב-160 מעלות כ-15 דקות להזהבה. מצננים.
- את יתרת הבצק הלא אפוי ניתן לשמור במקפיא עד חודש לשימושים אחרים
קראמבל שוקולד:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם קמח
20 גרם אבקת קקאו
100 גרם סוכר חום בהיר
30 גרם פצפוצי שוקולד
קמצוץ מלח
- בקערת מיקסר שמים את כל החומרים מלבד פצפוצי השוקולד ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
- מערבבים פנימה בעדינות את פצפוצי השוקולד
- שומרים במקרר עד להרכבה
קרם שקדים שוקולד:
80 גרם חמאה רכה
80 גרם סוכר חום בהיר
80 גרם אבקת שקדים
1 ביצה גודל L
1 חלמון מביצה בגודל L
80 גרם שוקולד מריר
10 גרם אבקת קקאו
- בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבלים עם וו גיטרה כ-2-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה
- מוסיפים פנימה את הביצה והחלמון ומערבלים מספר שניות
- מוסיפים פנימה את אבקת השקדים ואבקת הקקאו ומערבלים מספר שניות עד לקבלת תערובת אחידה
- ממיסים את השוקולד המריר בפולסים במיקרוגל ומקפלים אותו אל קרם השקדים
הרכבה ואפייה:
שתי חבילות פטל טרי או פירות יער אחרים לקישוט
אבקת סוכר לפידור
- בתבנית או רינג בקוטר 20-22 ס"מ מניחים בתחתית נייר אפייה ומעליו את דיסקית הבצק הפריך המוכנה
- אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות ומצננים לחלוטין
- מסדרים את הקראמבל מסביב לדפנות הרינג ומהדקים מעט בעדינות
- מורחים את קרם השקדים במרכז העוגה בתוך הקראמבל
- אופים ב-150 מעלות כ-30-40 דקות עד שקרם השקדים מתייצב ויבש למגע, הוא יכול להיות מעט רך
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין
- מחלצים את העוגה מהתבנית או הרינג ומעטרים בפירות יער טריים
- מפדרים במעט אבקת סוכר ומגישים או שומרים במקרר עד להגשה
- שומרים את העוגה במקרר עד שלושה ימים
