השנה החלטתי לצאת מהריבוע ולהכין את לחמניות הדבש החגיגיות שלי לערב ראש השנה דווקא מרובעות ולא עגולות או פרחוניות. המתכון הזה מוציא לחמניות דבש מושלמות עם טעם וריח מדהים של דבש ורכות אוורירית ונעימה שיהיה ממש כיף לטבול ברוטב של הדג או לאכול לצד המטבוחה והטנזיה. את הצורה המרובעת קיבלתי על ידי רידוד של הבצק לעובי של כ-2 ס"מ וקריצה של ריבועים עם קורצן. אותה שיטה תעבוד לכם גם עם בצקים אחרים אם בא לכם לנסות.

חומרים לכ-20 לחמניות

600 גרם קמח
50 גרם דבש
7 גרם שמרים יבשים
3 גרם מלח
240 גרם מים
120 גרם חלב (או חלב שקדים לגרסה פרווה)
60 גרם חמאה מומסת (ניתן להחליף בנטורינה או שמן)
1 ביצה גודל L

להברשה:
ביצה טרופה
מעט דבש

  • בקערת מיקסר שמים את המים, החלב, הדבש, הביצה והחמאה וטורפים היטב
  • מוסיפים פנימה את הקמח, המלח והשמרים
  • מחברים את וו הלישה ולשים את הבצק כ-10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש שמתנתק מדפנות הקערה
  • מעבירים לקערה נקייה מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים כשעה להכפלת נפח
  • מרדדים את הבצק למלבן בעובי 2 ס"מ, מכסים ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים ואפשר גם ללילה עד שהבצק קר ונוח לעבודה
  • מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים ממנו ריבועים עם קורצן או עם סכין בגודל 7-8 ס"מ
  • מסדרים את הריבועים על גבי מגשים עם נייר אפייה, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה
  • מברישים את הבצק במעט ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה
  • מוציאים מהתנור ומברישים את הלחמניות בדבש כשהן עדיין חמות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה