עוגת שקדים רכה ואוורירית מעורבבת בשלמות עם נגיעות של קרם לימון חמוץ מתוק. בעיניי זאת העוגה המושלמת לימי התפר, הימים שבין הקיץ לסתיו, הימים שבין החגים. אנחנו הולכים מארוחה לארוחה ולפעמים כל מה שאנחנו צריכים זה פשוט רגע מנחם ומרענן כזה של שקדים ולימון.

חומרים לעוגה אחת בקוטר 22-24 ס"מ
לעוגה:
70 גרם סוכר לבן
70 גרם סוכר חום בהיר
120 גרם שמנת חמוצה
120 גרם שמנת מתוקה
80 גרם חמאה מומסת
1 ביצה גודל L
1 חלמון מביצה בגודל L
גרידה מלימון אחד
כף תמצית וניל
190 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח
לקרם לימון:
גרידה מלימון אחד
100 גרם מיץ לימון
50 גרם מים
75 גרם סוכר
2 ביצים גודל L
1 חלמון מביצה גודל L
5 גרם קורנפלור
80 גרם חמאה
לקישוט:
שקדים פרוסים
אבקת סוכר
- מכינים את קרם הלימון: בסיר שמים את מיץ הלימון, המים והגרידה ומביאים לסף רתיחה
- בקערה טורפים את הביצים והחלמון עם הסוכר והקורנפלור
- יוצקים את המיץ החם על גבי הביצים תוך כדי ערבוב ומחזירים אל הסיר
- מבשלים על אש נמוכה כ-2-3 דקות עד שהקרם מסמיך מאוד
- מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לתוך התערובת
- מכסים את הקרם בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שהוא קר לחלוטין
- מכינים את העוגה: בקערת מיקסר שמים את הסוכרים, השמנות, החמאה המומסת, הביצים, הגרידה והווניל וטורפים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, כ-2 דקות.
- כשהמיקסר במהירות איטית מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים רק עד שלא רואים יותר את הקמח בכלל
- יוצקים כמחצית מהבלילה לתבנית משומנת עם נייר אפייה בתחתית
- על גבי הבלילה מזלפים באמצעות כף או שקית זילוף נקודות של קרם לימון
- בין הנקודות של קרם הלימון מזלפים עם כף או שקית זילוף את יתרת הבלילה של העוגה
- מיישרים באמצעות לקקן או פלטה מדורגת
- אופים ב-170 מעלות כ-40 דקות עד שקיסם המוכנס במרכז העוגה (לא בנקודה שיש בה קרם לימון) יוצא יבש
- מצננים לחלוטין, מעטרים בשקדים פרוסים ובאבקת סוכר ומגישים. שומרים במקרר עד 4 ימים.
נראה מעולה
יש אופציה להמיר את העוגה לפרווה?