עוגיות סהרונים של אגוזי לוז מבושמים קלות בווניל וגרידת ליים ומעוצבים בצורה מקורית שזורקת אותם מהאפייה הביתית הפשוטה אל הקונדיטוריה היותר מוקפדת וכל זאת רק עם טיפה קטנה של מאמץ נוסף. איך אתם אוהבים את העוגיות שלכם – רוסטיקיות או מוקפדות?

חומרים לכ-30 עוגיות
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם קורנפלור
300 גרם קמח
120 גרם אגוזי לוז טחונים לאבקה (או אבקת שקדים)
1 כף תמצית וניל
גרידה מליים או לימון אחד
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, הקורנפלור והחמאה ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבלים פירורים דקים מאוד
- מוסיפים פנימה את יתרת החומרים – אבקת סוכר, אבקת אגוזים, וניל וליים ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד
- מחלקים את הבצק ל-30 חלקים ומגלגלים כל אחד לגליל באורך כ-12 ס"מ
- באמצעות סכין או קלף חורצים בכל עוגיה פסים לכל האורך ומסביב לכל הגליל
- מעקמים את הגליל לצורת סהר ומסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה
- לקבלת צורה מיטבית רצוי לקרר את העוגיות כשעתיים במקרר או כחצי שעה במקפיא
- אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות. מצננים
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר שבוע ויותר
- אם רוצים ניתן להוסיף כף אבקת קקאו ולקבל עוגיות בצבע כהה יותר ואפשר להכין חצי מהעוגיות בהירות וחצי כהות
