השנה אנחנו חוגגים את חג החנוכה באווירה נוסטלגית. אני גדלתי על העוגיות המסובבות המטוגנות האלה, פריכות ובה בעת רכות, טבולות בסירופ דבש סמיך ומתוק שכיכבו על השולחן בכל אירוע. מקורן של עוגיות הזנגולה האלה הוא עיראקי אבל המרוקאים אימצו אותן בחום ונראה לי שברור למה…

IMG_0441_2.JPG

מתחילים בהכנה של סירופ דבש:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מלימון אחד
3 כפות דבש
תבלינים לפי הטעם – קינמון, ציפורן, הל ועוד

  • שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה עד להסמכה משמעותית
  • לפני השימוש מחממים מעט את הסירופ ומשתמשים בו חמים

חומרים לכ-30-40 עוגיות גדולות:
120 גרם מים (חצי כוס)
7 גרם שמרים יבשים (שתי כפיות)
240 גרם חלב (1 כוס, אפשר להמיר במים לפרווה)
2 ביצים גודל L
10 גרם סוכר (1 וחצי כפיות)
5 גרם מלח (חצי כפית)
315 גרם קמח (2 ורבע כוסות)

  • שמים יחד את כל הנוזלים בקערה – מים, חלב, ביצים וטורפים הכל יחד
  • מערבבים בנפרד את כל האבקות – קמח, שמרים, מלח וסוכר
  • מוסיפים את האבקות אל הנוזלים וטורפים רק עד שהכל מתאחד ואין גושים
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים בצד לתפיחה של כשעה
  • מחממים שמן ל-180 מעלות ומחממים מעט את הסירופ
  • מעבירים את הבלילה לשק זילוף ללא צנטר וחותכים פתח ברוחב חצי ס"מ
  • מזלפים שבלולים או צורות חופשיות מהבלילה אל תוך השמן הרותח לפי הגודל הרצוי
  • מטגנים 2 דקות מכל צד עד להזהבה ומעבירים למסננת או למגש עם נייר סופג
  • מניחים 2-3 דקות לצינון וטובלים מיד בסירופ החמים
  • מעבירים למסננת על מנת לנקז עודפים של סירופ הסוכר
  • שומרים בקופסה אטומה 3-4 ימים בטמפרטורת החדר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה