תמיד חלמתי שתהיה לי תבנית משלי ועדי ניסני הגשימה לי את החלום. אז תכירו את תבנית הכיכר של בייקרי 365, יפהפיה אמיתית עשויה קרמיקה בעבודת יד מופלאה של עדי. התבנית רחבה יותר מאינגליש קייק ובאורך של כ20 ס"מ. היא מתאימה לכל סוגי המאפים ובמיוחד למאפי שמרים מלחם בירה ועד בבקה שוקולד. יש לנו מלאי ראשוני מוגבל ומבצע מיוחד לרגל ההשקה – 20% הנחה עם קוד קופון bakery365. רוצים להיות הראשונים עם התבנית המשגעת הזאת? מזמינים כאן
בנוסף, הכנתי לכם מתכון ראשון טעים במיוחד – שבלולי שמרים מבצק אוורירי במלית ספקולוס מתובלת ומשוגעת. אם תחפשו את המילה כיכר באתר שלי, תמצאו עוד עשרות מתכונים נהדרים שאפשר להכין עם התבנית הזאת.

לבצק:
370 גרם קמח לחם
30 גרם סוכר
6 גרם שמרים יבשים
6 גרם מלח
180 גרם חלב
1 ביצה גודל L
65 גרם חמאה רכה
למילוי ספקולוס:
75 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר
1 כפית קמח
1 כפית קינמון
חצי כפית ג'ינג'ר יבש טחון
רבע כפית ציפורן טחון
רבע כפית הל טחון
רבע כפית פלפל לבן טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית כוסברה יבש טחון
להברשה וציפוי:
ביצה טרופה
- בקערת מיקסר מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח
- מוסיפים פנימה את החלב והביצה ולשים במהירות איטית עם וו לישה כ-10-15 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש
- מוסיפים פנימה את החמאה הרכה ולשים כ-2-3 דקות נוספות עד שהיא נטמעת פנימה
- מעבירים את הבצק לכלי נקי, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה
- בינתיים מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל החומרים ושומרים בצד
- מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 30X30 ס"מ
- מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה על כל הבצק ומגלגלים אותו לגליל עבה
- חותכים את הגליל לשבלולים ברוחב כ-4 ס"מ ומסדרים את השבלולים כשהם עומדים בתוך תבנית משומנת קלות
- מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה נוספת כ-45 דקות
- מברישים את המאפים התפוחים בביצה טרופה ואופים ב-180 כ-20-25 דקות עד שהם זהובים יפה
- מצננים מעט את המאפים ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים.
