חברה חשפה אותי לא מזמן לעוגיות השורטברד האנגליות של פורטנאם אנד מייסון, החנות האגדית מלונדון ותקשיבו הן לא פחות מאלוהיות! אז אחרי שחפרתי קצת באינטרנט גיליתי מה הסוד לטעם והמרקם המושלמים שלהם ואני הולך לגלות לכם אותו עכשיו – אז תחזיקו חזק. בעוגיות האלה יש רק ארבעה מרכיבים, שלושה מהם ככל הנראה יש לכם בבית והמרכיב הרביעי והסודי הוא קמח אורז. אז רוצו לחנות לקנות שקית של קמח אורז ותכינו מראש כמות כפולה של העוגיות האלה כי אני מבטיח לכם שאתם הולכים להתמכר.

חומרים לכ-20 עוגיות גדולות
170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
180 גרם קמח
120 גרם קמח אורז
- ההכנה ממש פשוטה – בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ומערבלים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד אך פירורי
- מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 20X20 ס"מ בין שני ניירות אפייה. אופציה נוספת היא לשטח את הבצק באמצעות הידיים לתוך תבנית או רינג בגודל 20X20 ס"מ בשכבה אחידה
- מקררים את הבצק כשעה וחותכים ממנו אצבעות ברוחב של כ-2 ס"מ ובאורך של כ-10 ס"מ
- מסדרים את האצבעות על גבי מגש עם נייר אפייה ודוקרים אותן מעט באמצעות מזלג (זה גם ליופי וגם דואג שלא יתנפחו יותר מדי בזמן האפייה)
- אופים ב-150 מעלות כ-25-30 דקות, העוגיות נשארות בהירות אבל יהיו יבשות למגע
- מצננים לחלוטין, מפדרים במעט אבקת סוכר אם רוצים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

יציאה חזקה, כמה פשוט ככה טעים!