ל"ג בעומר בלי מדורות מבחינתי זה תענוג אמיתי, אבל זה לא אומר שצריך לוותר על הטעמים של החג. אז הנה מתכון חדש ומשגע לטארט סמורס אמיתי עם שכבת בצק פריך שקדים, שכבה נדיבה של גנאש שוקולד ומעל הכל שכבה יפה של מרנג איטלקי שרוף על תקן המרשמלו.

חומרים ל-6 טארטים בקוטר 8-10 ס"מ

בצק פריך שקדים:
310 גרם קמח
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים
1 ביצה גודל L
קמצוץ מלח

גנאש שוקולד מריר:
330 גרם שמנת מתוקה
70 גרם חלב
330 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה

מרנג איטלקי:
3 חלבונים מביצים גודל L
200 גרם סוכר
50 גרם מים

  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את החמאה, והקמח ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבלים כמה שניות
  • מסיימים עם הוספת הביצה והמלח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק מייד בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לכמה שעות
  • מרפדים 6 רינגים או תבניות בקוטר 10 ס"מ עם הבצק ושומרים בקירור עד לאפייה
  • לחילופין ניתן להכין עוגה אחת גדולה בקוטר 22-24 ס"מ
  • אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים לחלוטין.
  • מכינים את הגנאש: בסיר שמים את השמנת והחלב ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים על גבי השוקולד ומערבבים בעדינות עד לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נטמעת בתערובת
  • יוצקים את הגנאש בשכבה אחידה אל הטארט עד לשפת הבצק. מקררים שעה לפחות.
  • מכינים את המרנג: שמים את החלבונים בקערת מיקסר ומכינים וו בלון להקצפה
  • שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית
  • כשהסירופ מגיע לסביבות 115 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה
  • כשהסירופ מגיע ל-117 מעלות מסירים אותו מהאש ונותנים לבועות כמה שניות להירגע
  • מנמיכים את מהירות ההקצפה לאיטית ויוצקים את הסירופ אל החלבונים המוקצפים
  • ממשיכים להקציף את המרנג עוד כ-5-8 דקות עד שהקערה חמימה למגע
  • מקיפים את הטארטים המוכנים בשקף לעוגה
  • יוצקים את המרנג על גבי שכבת הגנאש בתוך השקף, מצמידים לדפנות ומיישרים
  • מעבירים למקפיא לשעה, מסירים את השקף ושורפים את המרנג עם ברנר
  • נותנים לעוגות כרבע שעה לחזור לטמפרטורת החדר ומשיגים
  • שומרים במקרר עד שבוע או במקפיא עד חודש

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה