באומקוכן

הבאומקוכן היא עוגה גרמנית שהיא קרובת משפחה של עוגות הקיורטוש העגולות שאנו מכירים בארץ. גם את עוגת הבאומקוכן אופים במקור על מוט עגול ומסתובב ושופכים עליה את הבלילה בהדרגה מעט כל פעם, שכבה אחרי שכבה. עוגת השכבות שמתקבלת מזכירה מעט טבעות שיש…

להמשך קריאהבאומקוכן

לחמניות אננס

את לחמניות האננס המופלאות האלה תמצאו בכל מאפיה סינית ברחבי העולם אבל אולי תופתעו לגלות שאין ברשימת המרכיבים הדרושים להכנתן שום תזכורת לאננס. השם המפתיע מגיע פשוט מהמראה שלהן שהזכיר למי שהחליט אי שם בעבר לתת להן את השם צורה של אננס.…

להמשך קריאהלחמניות אננס

אקלר וניל

פחזניות ואקלרים הם מהקינוחים הכי אהובים עליי. ובסופו של יום, עם כל הגיוונים והתוספות, אני הכי אוהב את האקלר הכי קלאסי, כזה שמפוצץ בהמון קרם פטיסייר ונילי ועשיר. אז במיוחד בשבילכם יצרתי את המדריך לאקלר הווניל המושלם.  קרמבל לציפוי:150 גרם חמאה קרה…

להמשך קריאהאקלר וניל

באצ'י די פיסטוק

העוגיות האלה בגרסת המקור שלהן נקראות באצ'י די דאמה, באיטלקית נשיקות של גברת. עוגיות דבש מסורתיות קטנטנות שמדביקים עם זו לזו עם מעט שוקולד ויש להן צורה שמזכירה שפתיים שנותנים נשיקה. היום הכנתי אותן בגרסת פיסטוק, עם פיסטוקים טחונים בתוך העוגייה ומילוי…

להמשך קריאהבאצ'י די פיסטוק

עוגיות בראוניז מקומטות

עוגיות מדהימות שהן על הגבול הדק בין עוגיות קראנצ'יות לבין עוגת בראוניז פאדג'ית, שוקולדית ומנחמת. הן הביס המושלם כשמתכרבלים מתחת לשמיכה עם כוס תה חם וקולות של גשם מטפטף בחוץ. חומרים לכ-20 עוגיות 200 גרם שוקולד מריר115 גרם חמאה100 גרם סוכר100 גרם…

להמשך קריאהעוגיות בראוניז מקומטות

שבלולי ספקולוס

תמיד חלמתי שתהיה לי תבנית משלי ועדי ניסני הגשימה לי את החלום. אז תכירו את תבנית הכיכר של בייקרי 365, יפהפיה אמיתית עשויה קרמיקה בעבודת יד מופלאה של עדי. התבנית רחבה יותר מאינגליש קייק ובאורך של כ20 ס"מ. היא מתאימה לכל סוגי…

להמשך קריאהשבלולי ספקולוס

דוקולד עם נשיקה

ליום האהבה הכנתי לאהובתי קינוח דוקולד עם שכבות שוקולד לבן וחלב, גלסאז' קקאו מבריק ונשיקה מתוקה משוקולד לבן צבוע באדום חומרים ל-9 קינוחים הכנת הגנאשים:160 גרם חלב 100 גרם סוכר 4 חלמונים מביצים גודל L6 גרם ג'לטין36 גרם מים קרים100 גרם שוקולד…

להמשך קריאהדוקולד עם נשיקה

עוגיות רייבה

עוגיות הרייבה המרוקאיות עם המרקם החולי המושלם שפשוט נמס בפה הן זיכרון ילדות מופלא שיש לי ואתן אולי תופתעו לגלות שמכינים אותן משלושה מרכיבים בלבד - שומן, אבקת סוכר וקמח. אני השתמשתי הפעם בגהי שהיא חמאה מזוקקת הודית שקצת מזכירה את הסמנה…

להמשך קריאהעוגיות רייבה

עוגיה באסקית

העוגה הבאסקית המסורתית היא אולי העוגה שאני הכי אוהב מכולן. למדתי להכין אותה מהקונדיטור המהולל טיירי באמאס לפני יותר מעשר שנים ומאז היא פייבוריטית אדירה שלי. ויש לה בעיניי יתרון אחד ענק - היא מחזיקה נהדר בטמפרטורת החדר ולכן מתאימה מאוד לטיולים…

להמשך קריאהעוגיה באסקית