טארט פיסטוק ופטל

היצירה האחרונה שלנו השבוע היא טארט פיסטוק ופטל - טארט מדהים שהוא גם מרהיב ביופיו וגם ממש טעים ומיוחד. שילוב מנצח בין המרציפניות של גנאש פיסטוק מוקצף לבין הטעם הפירותי החמצמץ של קונפי פטל והכל עטוף בבצק שקדים הפריך של הטארט. פשוט…

להמשך קריאה טארט פיסטוק ופטל

קוגלהוף בריוש

אנחנו אוהבים מאוד מאפה קוגלהוף כזה גבוה וריחני. ואנחנו גם אוהבים מאוד בריוש אוורירי ונוטף חמאה. אז למה לא להכין קוגלהוף בריוש שמשלב את הטוב משני העולמות. כאן הוא בגרסה עם צימוקים ברום ושקדים אבל אפשר גם להכין אותו עם פצפוצי שוקולד…

להמשך קריאה קוגלהוף בריוש

פרסבורגר שקדים ומשמש

אנו מכריזים בזאת על פתיחת עונת המשמשים, הפרי הכי אהוב עלינו בעולם כולו למרות העונה הסופר קצרה שלו. ואיזו דרך טובה יותר לפתוח את העונה הזו מאשר עם מאפה פרסבורגר שהוא גם חתיך וגם טעים במילוי קרם שקדים ומשמשים. והוא יעבוד נהדר…

להמשך קריאה פרסבורגר שקדים ומשמש

בריוש גבינה מושלם

בסוף, המתוקים הכי מנחמים הם עוגות שמרים, ואפילו עוד יותר בימים מוזרים וטרופים כמו אלו שפוקדים אותנו היום. והחג הכי טעים בשנה מתקרב אלינו בצעדי ענק ואנחנו לא ניתן לשום דבר לשבור את רוחנו. אז כדי לרומם את מצב הרוח ולנחם את…

להמשך קריאה בריוש גבינה מושלם

גבינה בקופסה

עוגות הגבינה המסורתיות, בין אם הן אפויות ובין אם הן קרות, הן לרוב עגולות. השנה החלטנו לצאת מהקופסה או אולי דווקא להיכנס אליה. לקחנו את עוגת הגבינה האמריקאית האפויה שלנו, הוספנו לה קצת שוקולד לבן ואוכמניות ואפינו אותה הפעם דווקא בתבנית כיכר…

להמשך קריאה גבינה בקופסה

ארנבוני הלחם

את ארנבוני הלחם המטריפים האלה ראיתי לראשונה אצל אופה גרמניה מוכשרת בשם קתרינה אריגוני. מיד הם נכנסו לרשימת הטו-דו שלי ושם הם ישבו להם בכיף כמה חודשים. עד שלבסוף החלטתי להיכנס למטבח ולקחת את הילדים איתי. לקחתי את המתכון האהוב שלי לחלות…

להמשך קריאה ארנבוני הלחם

עוגת שוקולד ואוכמניות

הנה לכם רעיון לעוגה שהיא גם קלה ומהירה להכנה וגם ממש טעימה - עוגת שוקולד עשירה שכיף לאכול גם סתם כך, עם מילוי של ריבת אוכמניות זריזה ובעיטור קרם שוקולד מריר. משתמשים במגלען תפוחים על מנת לחרוץ מחילה לתוך העוגה שאותה ממלאים…

להמשך קריאה עוגת שוקולד ואוכמניות

פקאן ומשם

הקינוח הזה נמצא אצלי ברשימה כבר כמה חודשים לפחות וסוף סוף הצלחתי להביא אותו לידי ביצוע. אני באופן אישי מת על אגוזי פקאן והשילוב בין פקאן לשוקולד חלב הוא לא פחות מאלוהי. אז יצרתי קינוח שהוא שיר הלל לשילוב המושלם הזה של…

להמשך קריאה פקאן ומשם

שבלולי בייגל וצ'דר

לאמריקאים יש משהו שנקרא אוורית'ינג בייגל. אם אתם לא מכירים אז מדובר בבייגל אמריקאי טיפוסי שיש בו קצת מכל דבר שיש על כל הבייגלים האחרים - גבינה, בצל, שום, פרג, שומשום. החמץ הראשון שאחרי פסח הוא תמיד הכי טעים ולכן בחרתי להשקיע…

להמשך קריאה שבלולי בייגל וצ'דר