טארט צ'אי מסאלה

לאחרונה התחשק לי להכין ארוחה הודית למהדרין בבית. הלכתי לכל החנויות הרלוונטיות והצטיידתי בהמון תבלינים ושאר חומרי גלם מיוחדים ומשונים. לגמר הארוחה הכנתי קנקן ענק של צ'אי מסאלה על בסיס חלב שקדים, אבל לא צ'אי כזה קנוי עם תבלינים עמומים. אלא צ'אי…

להמשך קריאהטארט צ'אי מסאלה

גאלט דלעת וגבינה כחולה

פותחים את שבוע חג המולד בסטייל עם גאלט מלוח של דלעת ומיקס גבינות שממלא את כל הבית בריח משגע. אני בחרתי לשלב גבינת פיקורינה, קממבר וגבינה כחולה שנתנו בוסט לטעם המתקתק של הדלעת. אבל כל שילוב של גבינות שתבחרו יעשה את העבודה.…

להמשך קריאהגאלט דלעת וגבינה כחולה

ג'ינג'רברד מן

חודש דצמבר, החורף סוף סוף מגיע ואיתו עונת החגים של הנוצרים שמתאפיינת בסימנים של שלג, כובעים אדומים עם פונפון ועוגיות ג'ינג'רברד בצורה של אנשים קטנים וחמודים. כבר כמה שנים שהילדים שלי מבקשים לטעום מהעוגיות האלה שהם כל הזמן רואים בתכניות הטלוויזיה. בזמן…

להמשך קריאהג'ינג'רברד מן

אמרטי פיסטוקים

עוגיות האמרטי המרציפניות הן אולי אחת העוגיות הכי אהובות כאן באתר. הפעם, במיוחד לכבוד שבוע הפיסטוקים החגיגי והירקרק שלי, יצרתי גרסת פיסטוק לא פחות טעימה שמתאימה בול למזג האוויר המתקרר. מכינים כוס תה מהבילה, מתכרבלים בשמיכה וזוללים עוגיות אמרטי פיסטוק מושלמות. חומרים…

להמשך קריאהאמרטי פיסטוקים

שושני בנייה

ישבתי עם הקונדיטור אדי אלבצ'י, הבעלים והשף של חברת הווניל הישראלית פלניפוליה וחשבנו איזו סופגנייה נוכל להכין לכבוד החג שתיתן את הבמה לווניל. ואז באה לי ההברקה הזאת, ליצור טבעות בנייה (מעין סופגנייה צפון אפריקאית) מסולסלות עם מראה מטורף ועם ציפוי של…

להמשך קריאהשושני בנייה

בוסטון קרים דונאטס

היתה תקופה כשהייתי ילד שדאנקין דונאטס הגיעו לראשונה לארץ והיתה אחת מחנויות המאפים האהובות עליי. גרתי אז בדימונה ולא היה כמובן סניף בסביבה אז זה לא היה משהו שיצא לאכול בתדירות גבוהה אלא רק לעיתים רחוקות. הדונאט שהיה הכי אהוב עליי אז…

להמשך קריאהבוסטון קרים דונאטס

סמבוסק – טייק 2

אודי ואושר המוכשרים מתכנית הטלוויזיה "שני גברים ומקרר" באו לבשל ארוחה מהממת במטבח של הבייקרי. יחד הכנו מיני סמבוסקים מבצק דקיק ומושלם שמולאו בתבשיל חומוס וחוביזה (או תרד) טעים-טעים ויש גם גרסה למילוי חומוס ובולגרית. אפשר לאפות או לטגן אותם לפי החשק…

להמשך קריאהסמבוסק – טייק 2

טולומבה

לדרום אמריקאים יש צ'ורוס ולטורקים יש טולומבה. צינורות בצק רבוך מטוגנים שיוצאים אקסטרה קראנצ'יים בזכות תוספת של מעט סולת לבצק. משרים אותם בסירופ סוכר סמיך שאפשר לתבל במגוון טעמים ומקבלים חטיף מטוגן אולטימטיבי. אני את הגרסה שלי בחרתי להכין עם סירופ דובדבני…

להמשך קריאהטולומבה

עץ אגוז

עוד אחת מהעוגות שיושבת אצלי במגירה כבר זמן רב הגיעה סוף סוף לידי ביצוע וכמה אני מרוצה מהתוצאה. התקבלה אחת העוגות היותר יפות וטעימות שיצא לי להכין בזמן האחרון. אני קורא לה "עץ אגוז" והרעיון היה לייצר עוגה שתיראה כמו פרוסת עץ…

להמשך קריאהעץ אגוז