מיסיסיפי פיסטוק פאי

עוגה חדשה ומטריפה בסדרת עוגות מיסיסיפי שלי והפעם אני עם הטעם האהוב עליי בעולם - מיסיסיפי פיסטוק פאי. עוגת שכבות מדהימה וטעימה עם שכבות של עוגיית פיסטוק, ביסקוויט פיסטוק רך ואוורירי, קרם פטיסייר פיסטוק וגנאש מוקצף של שוקולד לבן ופיסטוק. היא כל…

להמשך קריאהמיסיסיפי פיסטוק פאי

גבינה משמשים

לא רק בשבועות. עוגות גבינה טובות אפשר לאכול כל השנה. ולי יש את המתכון לעוגת הגבינה האפויה הכי טובה שיש ואפשר להכין אותה עם המון שינויים וגיוונים אז זה ממש כיף. הפעם אני עם גרסה של העוגה עם קראמבל שקדים, פרוסות משמשים…

להמשך קריאהגבינה משמשים

טארט בראוניז

זה אולי נשמע כבר שחוק, אבל יום של יומולדת מביא איתו המון התבוננות ומחשבות, במיוחד יומולדת 40 (לא יודע למה, אבל יש איזה משהו קוסמי במספר הזה). בסוף כל ההתבוננות הזאת, הגעתי למסקנה שאני נמצא בדיוק במקום שנכון לי עכשיו, בעבודה במיקרוסופט,…

להמשך קריאהטארט בראוניז

פאי אפרסקים

לפני כמה שבועות צפינו לילך ואני בסדרת טלוויזיה בשם ריצ'ר. הבחור המגודל שם מגיע לעיירה קטנה בארצות הברית ובערך מהפרק הראשון של הסדרה מנסה לאכול פרוסה נדיבה של פאי האפרסקים המפורסם שלהם ולא מצליח. הסדרה הזאת עשתה לי חשק עז לפרוסת פאי…

להמשך קריאהפאי אפרסקים

טארט שושני גבינה

מתכון שנמצא אצלי "בהרצה" כבר תקופה ארוכה אבל רק עכשיו זכה להיחשף ואני קורא לו טארט שושני גבינה. קלתית פריכה מבצק שקדים במילוי עוגת גבינה אפויה בניחוח הדרים ומעל עיטורי שושנים מגנאש מוקצף של שמנת חמוצה ושוקולד לבן. מראה חגיגי והורס ושילוב…

להמשך קריאהטארט שושני גבינה

אבריקוטייה

עוגת החג שלי לשבועות 2022 - אבריקוטייה. כמו שעוגת הפרזייה (מילולית עץ התות) חושפת את שמלת התותים היפהפיה שלה כך עוגת האבריקוטייה (מילולית עץ המשמש, המצאה שלי אז לא תמצאו אותה בשום מקום אחר) חושפת שמלה מרהיבה של משמשים שהם עכשיו בשיא…

להמשך קריאהאבריקוטייה

מלבני גבינה ותוספות

המתאבן האולטימטיבי לשולחן החג. מלבנים קטנים מבצק עלים שממלאים בגבינת שמנת מתובלת והם מקבלים אליהם באהבה המון תוספות. מכינים אותם בגודל שמתאים להחזיק ביד ולנשנש עוד לפני הארוחה ומקבלים מאפים מושלמים. הסוד הוא לפזר על השוליים המון ציפוי קראנצ'י שנותן עוד משחק…

להמשך קריאהמלבני גבינה ותוספות

קסטה סיציליאנית – גרסת הפיסטוק

כבר לא מעט שנים שאני רץ עם המתכון האהוב שלי לקסטה סיציליאנית מקורית שעטופה בבצק פריך מיוחד מכל הכיוונים וממולאת בהמון ריקוטה בפנים. היום סוף סוף הגעתי לרענן את המתכון וליצור גרסה חדשה ומהממת של קסטה סיציליאנית עם המון פיסטוקים ושוקולד לבן.…

להמשך קריאהקסטה סיציליאנית – גרסת הפיסטוק

שבלולי קינמון

נראה לי שאת חסידי מאפי הבוקר ניתן לחלק לשתי מחנות - אלו שאוהבים קרואסון שוקולד ואלו שאוהבים שבלולי קינמון. למרות שאני באופן אישי מת על שוקולד בכל צורה ולעולם לא אסרב לקרואסון שוקולד, אני דווקא מוצא את עצמי נמנה עם המחנה השני…

להמשך קריאהשבלולי קינמון