ברטון לימון

קינוחים חמוצים אצלי הם אהבה ובמיוחד כשמדובר בלימון ופירות הדר דומים. הפעם אני עם קינוח מושלם בפשטות שלו - תחתית עבה ופריכה על בצק ברטון קראנצ'י וקרמלי ועליה משחק של קרם לימון וגנאש מוקצף מעודן של לימון ושוקולד לבן. מעטרים במעט אבני…

להמשך קריאהברטון לימון

כתר שמרים

נתקלתי בצורה המהפנטת הזאת אי שם ברחבי האינטרנט והתאהבתי. החלטתי שזאת תהיה עוגת השמרים הבאה שלי. לקחתי את בצק השמרים האהוב שלי איתו אני מכין את כל הבבקות והקראנצים ויישמתי עליו את הצורה המושלמת הזו. שילבתי פנימה מלית שוקולד מושלמת עם פצפוצי…

להמשך קריאהכתר שמרים

טארט צ'אי מסאלה

לאחרונה התחשק לי להכין ארוחה הודית למהדרין בבית. הלכתי לכל החנויות הרלוונטיות והצטיידתי בהמון תבלינים ושאר חומרי גלם מיוחדים ומשונים. לגמר הארוחה הכנתי קנקן ענק של צ'אי מסאלה על בסיס חלב שקדים, אבל לא צ'אי כזה קנוי עם תבלינים עמומים. אלא צ'אי…

להמשך קריאהטארט צ'אי מסאלה

גאלט דלעת וגבינה כחולה

פותחים את שבוע חג המולד בסטייל עם גאלט מלוח של דלעת ומיקס גבינות שממלא את כל הבית בריח משגע. אני בחרתי לשלב גבינת פיקורינה, קממבר וגבינה כחולה שנתנו בוסט לטעם המתקתק של הדלעת. אבל כל שילוב של גבינות שתבחרו יעשה את העבודה.…

להמשך קריאהגאלט דלעת וגבינה כחולה

ג'ינג'רברד מן

חודש דצמבר, החורף סוף סוף מגיע ואיתו עונת החגים של הנוצרים שמתאפיינת בסימנים של שלג, כובעים אדומים עם פונפון ועוגיות ג'ינג'רברד בצורה של אנשים קטנים וחמודים. כבר כמה שנים שהילדים שלי מבקשים לטעום מהעוגיות האלה שהם כל הזמן רואים בתכניות הטלוויזיה. בזמן…

להמשך קריאהג'ינג'רברד מן

אמרטי פיסטוקים

עוגיות האמרטי המרציפניות הן אולי אחת העוגיות הכי אהובות כאן באתר. הפעם, במיוחד לכבוד שבוע הפיסטוקים החגיגי והירקרק שלי, יצרתי גרסת פיסטוק לא פחות טעימה שמתאימה בול למזג האוויר המתקרר. מכינים כוס תה מהבילה, מתכרבלים בשמיכה וזוללים עוגיות אמרטי פיסטוק מושלמות. חומרים…

להמשך קריאהאמרטי פיסטוקים

שושני בנייה

ישבתי עם הקונדיטור אדי אלבצ'י, הבעלים והשף של חברת הווניל הישראלית פלניפוליה וחשבנו איזו סופגנייה נוכל להכין לכבוד החג שתיתן את הבמה לווניל. ואז באה לי ההברקה הזאת, ליצור טבעות בנייה (מעין סופגנייה צפון אפריקאית) מסולסלות עם מראה מטורף ועם ציפוי של…

להמשך קריאהשושני בנייה

בוסטון קרים דונאטס

היתה תקופה כשהייתי ילד שדאנקין דונאטס הגיעו לראשונה לארץ והיתה אחת מחנויות המאפים האהובות עליי. גרתי אז בדימונה ולא היה כמובן סניף בסביבה אז זה לא היה משהו שיצא לאכול בתדירות גבוהה אלא רק לעיתים רחוקות. הדונאט שהיה הכי אהוב עליי אז…

להמשך קריאהבוסטון קרים דונאטס

סמבוסק – טייק 2

אודי ואושר המוכשרים מתכנית הטלוויזיה "שני גברים ומקרר" באו לבשל ארוחה מהממת במטבח של הבייקרי. יחד הכנו מיני סמבוסקים מבצק דקיק ומושלם שמולאו בתבשיל חומוס וחוביזה (או תרד) טעים-טעים ויש גם גרסה למילוי חומוס ובולגרית. אפשר לאפות או לטגן אותם לפי החשק…

להמשך קריאהסמבוסק – טייק 2