ללא ספק העוגה הכי אהובה באתר עד כה – עוגת השוקולד של הקונדיטורית קלייר דמון נצבעה לבלונד וזוכה לגרסה ללא גלוטן שהיא גם כשרה לפסח ומככבת אצלנו בחג אבל גם כל השנה! ביסקוויט רך ואוורירי של שוקולד לבן ושכבות של גנאש שוקולד לבן מקורמל ומוס שוקולד לבן קליל. מושלמת!!
זוכה בתואר "מתכון השנה לשנת 2015"
חומרים לעוגה בגודל 20X20 שנחתכת ל-16 ריבועים בגודל 4X4 ס"מ
ביסקוויט שוקולד לבן רך:
106 גרם שוקולד לבן
58 גרם חמאה
52 גרם חלמונים
106 גרם חלבונים
58 גרם סוכר
18 גרם אבקת שקדים
– ממיסים שוקולד לבן ומחאה במיקרוגל
– מוסיפים את החלמונים אל תערובת השוקולד
– מקציפים חלבונים וסוכר ומקפלים אל השוקולד לסירוגין עם אבקת השקדים
– יוצקים את התערובת לרינג מרובע 20×20
– אופים 10 דקות ב-190 מעלות
גנאש דולסי:
200 גרם שמנת
32 גרם סוכר אינוורטי
400 גרם שוקולד דולסי (או שוקולד לבן)
– ממיסים מעט את השוקולד במיקרוגל
– מחממים את השמנת והסוכר ויוצקים על השוקולד
– מערבבים לקבלת מרקם חלק ומניחים בצד לצינון לטמפרטורת החדר
– מניחים את הביסקוויט חזרה בתוך הרינג ויוצקים עליו מחצית מכמות הגנאש, מקררים 30 דקות לפחות
מוס שוקולד לבן:
206 גרם חלב
מעט תמצית וניל
86 גרם חלמונים
36 גרם סוכר
5 גרם ג'לטין ספוגים ב-30 גרם מים
252 גרם שוקולד לבן
7 גרם חמאת קקאו
270 גרם שמנת מתוקה
– מרתיחים חלב ווניל בסיר
– מערבבים בקערה חלמונים וסוכר
– יוצקים בזהירות את החלב, מערבבים היטב ומחזירים לסיר
– מבשלים על אש קטנה מספר דקות תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה קלה
– מורידים מהאש ומוסיפים את הג'לטין
– יוצקים את התערובת על השוקולד הלבן וחמאת הקקאו ומערבבים היטב
– מצננים לטמפרטורת החדר ומקפלים פנימה את השמנת מוקצפת לקצפת רכה
– יוצקים את המוס על הביסקוויט ומקפיאים שעה לפחות
– יוצקים את יתרת הגנאש על המוס הקפוא
– מקפיאים שעתיים לפחות ומפשירים לפני ההגשה במקרר
– רצוי לחתוך את העוגה לקוביות כשהיא עדיין קפואה
נראה מעולה, יש לי 2 שאלות:
1. איפה אפשר להשיג שוקולד דולסי?
2. האם אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר אינוורטי?
נראה מעולה, יש לי 2 שאלות:
1. איפה אפשר להשיג שוקולד דולסי?
2. האם אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר אינוורטי?
הי אתי 🙂
שוקולד דולסי אפשר לקנות בחנויות שמתמחות במוצרי אפיה וקונדיטוריה ומוכרות גם שוקולדים לאפיה באיכות גבוהה.
סוכר אינוורטי אינו כמו גולוקוזה ולכן אי אפשר להמיר אותו לדבש. הוא קרוי גם טרימולין- גם אותו אפשר להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפיה.
מהמם דרור הוספתי לרשימת הקינוחים
הכל נראה מעלף …
חבל שאתה רושם בגרמים ולא בכוסות לא לכולם יש משקל ביתי .
המטבח של לינדוש "עוגות זה לא רק טעם"
היי
לכמה מנות ( קטנות( יספיק?
בערך 16-20 מנות קטנות (כמו בתמונה)
את צודקת. זה מתכון משנה שעברה. בהמשך השנה התחלתי לרשום את כל המתכונים גם בכוסות וגם בגרמים כדי שיהיה נוח לכולם. אני עדיין ממליץ לקנות משקל למי שאין, זה לא יקר ומבטיח תוצאות מדוייקות.
תודה! ספרי לי איך יצא…
שלום
האם ניתן להכין את העוגה כמה ימים מראש ולהקפיא?
היי!
האם אפשר להשתמש בסוכר אחר במקום האינוורטי?
גלוקוז או סירופ תירס יכולים לעשות את העבודה במקרה הזה
אז האם אפשר להכין את העוגה מראש? כמה ימים? או להקפיא?
כמה ימים במקרר, עד חודש במקפיא
האם אפשר להמיר את חמאת הקקאו במשהו אחר?
לא. אפשר לנסות להשמיט אבל יש סיכוי שהשוקולד יצא סמיך או קשה מדי בסוף. זה תלוי בסוג השוקולד.
הי
איך אפשר להכין את הביסקוויט ללא אבקת שקדים (או כל אגוז אחר)
אפשר להחליף אותה בקמח
סוף הדרך… יצא מרשים וטעים בטירוףףף
איזה כיף!
היי בגנאש דולסי על איזו שמנת מדובר מתוקה או חמוצה?
תודה מראש על תשובתך
שמנת מתוקה
שלום דרור
קודם כל מתכון מעולה.. עוגה ממש טעימה.
רק שעשיתי אותה המוס שהיה מעל הגנאש פשוט החליק ולא נתפס בגנאש.. מה אני יכול לעשות עם זה?
לא נתקלתי בבעיה כזו. אולי להוסיף עוד טיפה ג'לטין.
היי, מעוניינת להכין את העוגה.
ידוע לך האם עוגה כזו יכולה להתאים לנשים בהריון? ( ראיתי שיש חלבונים והבנתי שרק מטמפרטורה מסויימת מותר להן לאכול מזה).
אשמח לעזרה!
הביסקוויט אפוי והביצים שיש במוס עוברות בישול כך שהעוגה אמורה להתאים לנשים בהריון
ועוד שאלה, אם אני רוצה לעשות את העוגה בגודל של 24 בכמה בערך להכפיל כמויות?
מרובעת או עגולה? הוספתי אזור חדש באתר של המרת מידות, יש שם טבלה שעוזרת להמיר גדלים של עוגות כמעט מכל גודל לכל גודל.
תודה רבה!
מתכון מעולה
מה עושה את הגנאש לקצת צבע מקורמל כמו בתמונה?
המרכיבים או החימום?
המרכיבים, משתמשים בשוקולד לבן מקורמל
היי דרור שאלה בבקשה במוס שוקולד יש חמאת קקאו זה מייצב יותר את המוס? אני רוצה להכין להפוך את סה לפרווה ולבר אירועים השאלה אם אתה ממליץ החמאה קקאו תייצב יותר?
כן, חמאת קקאו זה לייצוב
הי דרור, את הבחסקוויט ובכלל, האם לאפות רגיל או בטורבו?
אני מעדיף טורבו
במה אפשר להחליף סוכר אינוורטי? קצת בעיה לצאת לקנות בימים אלו:/
דבש
הי, לתבנית 22X22 האם להגדיל את הכמויות ב 10%?
תודה רבה
כן