לפי ויקיפדיה, מקור השם שיבולת שועל הוא בגלל שהגרעינים שלה דומים לאוזניים של שועל (?) ואולי בגלל ששועלים אוהבים להתחכך בה (??).  בכל מקרה מדובר בחומר גלם זמין, פופולרי ובריא. אז איך לוקחים חומר גלם כזה מהמקום הפשוט והטריוויאלי שלו והופכים אותו להיות קצת יותר מעניין? הנה שתי הצעות מוצלחות ומפתיעות.

עוגיות שיבולת שועל בזיגוג "שבור" (20 יחידות)
(בהשראת הבלוג About Thyme)

140 גרם שיבולת שועל (כוס)
150 גרם קמח (כוס)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
2 גרם מלח (רבע כפית)
3 גרם קינמון (כפית, אופציונלי)

125 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום בהיר (חצי כוס)
50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)
1 ביצה גודל L
מעט תמצית וניל

לזיגוג:
2 כפות שמנת
1 כף מים חמים
1 כוס אבקת סוכר

– טוחנים מעט את שיבולת השועל (חשוב לא לטחון יותר מדי, אתם לא רוצים לקבל אבקה אלא שירגישו את המרקם שלה בתוך העוגיות)
– מערבבים בקערה שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון
– שמים בקערת מיקסר חמאה ושני סוגי הסוכר עם תמצית וניל ומערבבים עם וו גיטרה עד שמקבלים תערובת בהירה ומעט אוורירית
– מוסיפים פנימה את הביצה וממשיכים לערבב ואז מוסיפים בהדרגה את תערובת האבקות ומערבבים ערבוב קצר בלבד עד שהכל נטמע בתערובת
– יוצרים 20 כדורים קטנים ומסדרים בתבנית
– אופים 12 דקות ב-170 מעלות. אם העוגיות תופחות מדי ניתן לשטח אותן מעט עם כף מיד לאחר ההוצאה מהתנור
– מערבבים את כל חומרי הזיגוג בקערה. לקבלת הזיגוג השבור חשוב לטבול כל עוגייה ממש בנגיעה קלה בזיגוג (לא להטביע אותה בתוך הזיגוג), למשוך כלפי מעלה ולתת לשאריות הזיגוג לנזול חזרה לקערה
– מניחים חזרה על מגש לשעה עד שהזיגוג מתייבש ומתייצב

ביסקוויטים איטלקיים של שיבולת שועל (16 יחידות)

80 גרם שיבולת שועל (חצי כוס)
250 גרם קמח (1 ו3/4 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
3 גרם מלח (חצי כפית)
חופן עלי בזיליקום קצוצים
חצי כוס פרמזן מגורדת
60 גרם חמאה
140 גרם רוויון (3/4 כוס)

– טוחנים את כל החומרים יחד במעבד מזון עד לקבלת בצק
– משטחים לריבוע בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ (בערך, לא חייב להיות בדיוק) וחותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ (מתקבלים 16 ריבועים)
– מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים 12 דקות ב-220 מעלות

בתאבון!

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. חן

    בזיגוג שמנת חמוצה ?

  2. אוסנת

    אם ממילא טוחנים את שיבולת השועל, האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל קוואקר? כלומר לא שלמה? ותודה על המתכון!!!!

    1. בייקרי 365

      המרקם לא יצא בדיוק אותו דבר, אבל זה אפשרי

  3. yuval

    אפשר במקום קמח לטחון עוד שיבולת שועל למרקם של קמח?

    1. בייקרי 365

      אפשר

השאר תגובה