בלונדיז מייפל ו… דלורית???

ירקות במתוקים תמיד נשמע לי קצת מוזר אבל כמעט תמיד מייצרים תוצאה מפתיעה וטעימה כמו עוגת גזר למשל. גם במקרה הזה, תוספת של דלורית לבלונדיז עם שוקולד לבן הופכת את העוגה לעסיסית יותר ולמתוקה פחות (בגלל שלא צריך להוסיף את סירופ התירס שבדרך כלל מוסיפים בעוגה הזו). נסו את העוגה הזו ולא תצטערו…



חומרים (לתבנית אלומיניום בינונית או כלי מלבני בגודל דומה):
1 דלורית
170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס דחוסה סוכר חום כהה (200 גרם)
2 ביצים
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח (250 גרם)
כפית וחצי אבקת אפייה (6 גרם -חצי שקית)
חצי כפית מלח
150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

– חוצים את הדלורית לחצי ואופים אותה בתנור ב-200 מעלות עד לריכוך (נועצים מזלג לבדיקה)
– מצננים ומוציאים את תוכן הדלורית למעבד מזון וטוחנים לפירה
– מעבירים את הפירה לסיר ומבשלים על אש קטנה עשר דקות להוצאת כל הנוזלים העודפים
– לוקחים כוס מן הפירה (את היתרה ניתן לשמור לשימוש אחר) ומצננים
– בקערת מיקסר מערבלים עם וו גיטרה את החמאה והסוכר כחמש דקות עד לקבלת תערובת תפוחה
– מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ואת תמצית הווניל ומערבלים מעט
– בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים אל המיקסר תוך ערבול בשלוש פעימות
– מוסיפים את מחית הדלורית ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה
– מקפלים פנימה את השוקולד הלבן
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית
– יוצקים את התערובת אל התבנית ואופים 30-40 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא יבש
– מצננים היטב, מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים ברוחב 4 ס"מ
– מחביאים היטב לפני שהכל נחטף…

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s