עוגת שוקולד ללא קמח מארבעה מרכיבים שיש לכם בבית והיא יוצאת כל כך אוורירית ותפוחה שהיא פשוט נמסה בפה עם כל ביס ויחד עם זאת יש לה טעם שוקולדי עמוק ומושלם. עוגה שאני אוהב להכין כל השנה ובפסח מן הסתם היא מתאימה במיוחד. אפשר בקלות להכין אותה גם פרווה והיא מתאימה מאוד גם לנמנעים מגלוטן. בקיצור, פנינה אמיתית.

חומרים לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:
85 גרם חמאה או שמן נייטרלי
200 גרם שוקולד מריר
7 חלבונים
80 גרם סוכר
4 חלמונים
קמצוץ מלח

לפידור: אבקת קקאו

  • משמנים תבנית במעט חמאה או שמן ומפזרים מעט סוכר חום על הדפנות (לא חובה, ניתן גם לרפד את התבנית בנייר אפייה)
  • מחממים תנור ל-170 מעלות
  • ממיסים חמאה (או שמן) ושוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט
  • מקציפים את החלבונים וכאשר נהיה מעט קצפי מוסיפים את הסוכר בהדרגה, שליש כל פעם
  • ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף רך אך יציב
  • מוסיפים את החלמונים והמלח אל השוקולד המומס ומערבבים היטב
  • מקפלים אל התערובת את קצף החלבונים בהדרגה, שליש כל פעם
  • יוצקים את התערובת אל התבנית ואופים 25-30 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי
  • מצננים ומחלצים את העוגה מהתבנית, מפדרים במעט אבקת קקאו
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 13 תגובות

  1. bartensteina

    האם האפייה היא בטורבו או בלי?

    1. בייקרי 365

      עם טורבו עדיף

  2. בטי

    הי, לא צריך לשים במקרר אחרי האפייה? תודה

    1. בייקרי 365

      לא, העוגה נשמרת מצויין בטמפרטורת החדר

  3. תמרי

    נראה משגע!אם אין טרטר להחליף אותו במשהו או רק להשמיט?
    תודה

  4. תמר

    חג שמח אן לי קרם טרטר מה במקום תודה

    1. בייקרי 365

      בלי

  5. שחר

    יש הבדל בלהוסיף את הסוכר בבת אחת או ב3 פעמים זה משנה?

    1. בייקרי 365

      במרנג עדיף לא להוסיף את כל הסוכר בבת אחת כי זה מעכב את ההקצפה. עדיף להוסיף בהדרגה.

  6. מאיה

    כמה זמן העוגה נשמרת?

    1. בייקרי 365

      שלושה ימים

  7. שחר

    היי מה הקרם טרטר נותן

  8. רחל ענבר

    בוקר מקסים, נראה משגע, איך הע
    וגה מבפנים?
    האם היא עוגתית יבשה או פאדג'ית?
    אני רוצה לצפות את העוגה בקרם ולהניח מעליה לא תותים, האם היא תחזיק את עצמה ולא תקרוס?

השאר תגובה