עוגת שוקולד ללא קמח מארבעה מרכיבים שיש לכם בבית והיא יוצאת כל כך אוורירית ותפוחה שהיא פשוט נמסה בפה עם כל ביס ויחד עם זאת יש לה טעם שוקולדי עמוק ומושלם. עוגה שאני אוהב להכין כל השנה ובפסח מן הסתם היא מתאימה במיוחד. אפשר בקלות להכין אותה גם פרווה והיא מתאימה מאוד גם לנמנעים מגלוטן. בקיצור, פנינה אמיתית.

חומרים לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:
85 גרם חמאה או שמן נייטרלי
200 גרם שוקולד מריר
7 חלבונים
80 גרם סוכר
4 חלמונים
קמצוץ מלח
לפידור: אבקת קקאו
- משמנים תבנית במעט חמאה או שמן ומפזרים מעט סוכר חום על הדפנות (לא חובה, ניתן גם לרפד את התבנית בנייר אפייה)
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- ממיסים חמאה (או שמן) ושוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט
- מקציפים את החלבונים וכאשר נהיה מעט קצפי מוסיפים את הסוכר בהדרגה, שליש כל פעם
- ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף רך אך יציב
- מוסיפים את החלמונים והמלח אל השוקולד המומס ומערבבים היטב
- מקפלים אל התערובת את קצף החלבונים בהדרגה, שליש כל פעם
- יוצקים את התערובת אל התבנית ואופים 25-30 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי
- מצננים ומחלצים את העוגה מהתבנית, מפדרים במעט אבקת קקאו
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

האם האפייה היא בטורבו או בלי?
עם טורבו עדיף
הי, לא צריך לשים במקרר אחרי האפייה? תודה
לא, העוגה נשמרת מצויין בטמפרטורת החדר
נראה משגע!אם אין טרטר להחליף אותו במשהו או רק להשמיט?
תודה
חג שמח אן לי קרם טרטר מה במקום תודה
בלי
יש הבדל בלהוסיף את הסוכר בבת אחת או ב3 פעמים זה משנה?
במרנג עדיף לא להוסיף את כל הסוכר בבת אחת כי זה מעכב את ההקצפה. עדיף להוסיף בהדרגה.
כמה זמן העוגה נשמרת?
שלושה ימים
היי מה הקרם טרטר נותן
בוקר מקסים, נראה משגע, איך הע
וגה מבפנים?
האם היא עוגתית יבשה או פאדג'ית?
אני רוצה לצפות את העוגה בקרם ולהניח מעליה לא תותים, האם היא תחזיק את עצמה ולא תקרוס?