לחם תבלינים שטוח

לחם התבלינים השטוח הזה, כל כך פשוט, אבל כל כך טעים. פריך מצד אחד אך אוורירי מצד שני. שימוש במעט חומרים שנותן טעם עשיר שאי אפשר להפסיק לזלול.

IMG_2956_2.JPG



חומרים לשתי כיכרות מלבניות בגודל של תבנית תנור
800 גרם קמח (6 כוסות)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
1 כפית משפר אפייה (אופציונלי)
15 גרם מלח (1 כף)
10 גרם סוכר חום כהה (1 כפית)
500 גרם מים (2 כוסות ועוד שתי כפות)
חצי כוס עשבי תבלין טריים קצוצים (מה שאתם אוהבים: בזיליקום, טימין, רוזמרין, מרווה ועוד)

– מערבבים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים: קמח, שמרים, משפר אפייה, מלח וסוכר
– מוסיפים שתי כוסות מים ולשים עם וו לישה במשך 10 דקות  (לא לקצר)
– מוסיפים את עשבי התיבול ולשים עוד דקה
– מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית ניילון רפויה ומניחים לתפוח 45 דקות
– מחלקים את הבצק לשני חלקים ומשטחים כל חלק על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה מקומח קלות
– מכסים בניילון גדול רפוי ומניחים לתפוח 30 דקות
– מפילים מעט את הבצק על ידי נעיצת האצבעות לכל האורך ומתפיחים לעוד 30 דקות
– מחממים תנור ל-180 מעלות
– מפילים שוב את הבצק עם האצבעות, מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס
– אופים במשך 25 דקות
– מברישים את הלחם שוב עם שמן זית כאשר הוא עדיין חם ומצננים אותו על רשת

בתאבון!

img_2992_2
מודעות פרסומת

There are 2 comments

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s