לחם התבלינים השטוח הזה, כל כך פשוט, אבל כל כך טעים. פריך מצד אחד אך אוורירי מצד שני. שימוש במעט חומרים שנותן טעם עשיר שאי אפשר להפסיק לזלול.

חומרים לשתי כיכרות מלבניות בגודל של תבנית תנור
800 גרם קמח (6 כוסות)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
1 כפית משפר אפייה (אופציונלי)
15 גרם מלח (1 כף)
10 גרם סוכר חום כהה (1 כפית)
500 גרם מים (2 כוסות ועוד שתי כפות)
חצי כוס עשבי תבלין טריים קצוצים (מה שאתם אוהבים: בזיליקום, טימין, רוזמרין, מרווה ועוד)
– מערבבים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים: קמח, שמרים, משפר אפייה, מלח וסוכר
– מוסיפים שתי כוסות מים ולשים עם וו לישה במשך 10 דקות (לא לקצר)
– מוסיפים את עשבי התיבול ולשים עוד דקה
– מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית ניילון רפויה ומניחים לתפוח 45 דקות
– מחלקים את הבצק לשני חלקים ומשטחים כל חלק על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה מקומח קלות
– מכסים בניילון גדול רפוי ומניחים לתפוח 30 דקות
– מפילים מעט את הבצק על ידי נעיצת האצבעות לכל האורך ומתפיחים לעוד 30 דקות
– מחממים תנור ל-180 מעלות
– מפילים שוב את הבצק עם האצבעות, מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס
– אופים במשך 25 דקות
– מברישים את הלחם שוב עם שמן זית כאשר הוא עדיין חם ומצננים אותו על רשת
בתאבון!

האם אפשר גם תבלינים יבשים כמו כוסברה, בזיליקום, פטרוזיליה…?
הכל הולך