עוגיות שחיתות שוקולד-שיבולת שועל ללא גלוטן

את המתכון לעוגיות המושחתות והמעולות האלה קיבלתי מחבר אמריקאי. הן ללא גלוטן וגם ללא מוצרי חלב כך שהן גם פרווה. מומלץ בחום!
עדכון: בעקבות פנייה אני מעדכן כי ישנם מוצרי שיבולת שועל שעלולים להשפיע על חולי צליאק או אחרי שרגישים לגלוטן ולכן ממליץ לבדוק היטב אם שיבולת השועל שבה אתם משתמשים להכנת המתכון הזה אכן נקייה מגלוטן.

חומרים לכ-30 עוגיות:
170 גרם שמן קוקוס נוזלי בטמפרטורת החדר (3/4 כוס)
290 גרם סוכר (1 ו-3/4 כוסות)
2 ביצים
110 גרם שיבולת שועל טחונה דק (1 כוס)
70 גרם אבקת קקאו (1/2 כוס)
2 גרם סודה לשתייה (חצי כפית)
3 גרם מלח (חצי כפית)
190 גרם שיבולת שועל (2 כוסות)
215 גרם פצפוצי שוקולד מריר (1 ו-1/4 כוסות)

– שמים את שמן הקוקוס והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים עם וו גיטרה כ-2 דקות
– מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית כ-5 דקות
– בקערה נפרדת מערבבים את שיבולת השועל הטחונה, אבקת הקקאו, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים אל המיקסר תוך כדי עירבול איטי רק עד לקבלת תערובת אחידה
– מקפלים פנימה את שיבולת השועל ופצפוצי השוקולד ומערבבים רק עד לפיזור אחיד שלהם
– עם כף מסדרים כדורים קטנים של התערובת על מגש עם נייר אפייה
– רצוי לקרר את הכדורים לפני האפייה כחצי שעה לפחות
– אופים 15 דקות ב-170 מעלות
– מצננים ואוכלים. בתאבון!

מודעות פרסומת

4 תגובות הוסף תגובה

  1. מזל הגיב:

    אפשר להוסיף לפצפוצי שוקולד צימוקים או חמוציות??

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      בוודאי

      אהבתי

  2. ספיר הגיב:

    כמה חמאה אפשר לשים במקום שמן קוקוס?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      אותה כמות

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s