את המתכון לעוגיות המושחתות והמעולות האלה קיבלתי מחבר אמריקאי. הן ללא גלוטן וגם ללא מוצרי חלב כך שהן גם פרווה. מומלץ בחום!
עדכון: בעקבות פנייה אני מעדכן כי ישנם מוצרי שיבולת שועל שעלולים להשפיע על חולי צליאק או אחרי שרגישים לגלוטן ולכן ממליץ לבדוק היטב אם שיבולת השועל שבה אתם משתמשים להכנת המתכון הזה אכן נקייה מגלוטן.

חומרים לכ-30 עוגיות:
170 גרם שמן קוקוס נוזלי בטמפרטורת החדר (3/4 כוס)
290 גרם סוכר (1 ו-3/4 כוסות)
2 ביצים
110 גרם שיבולת שועל טחונה דק (1 כוס)
70 גרם אבקת קקאו (1/2 כוס)
2 גרם סודה לשתייה (חצי כפית)
3 גרם מלח (חצי כפית)
190 גרם שיבולת שועל (2 כוסות)
215 גרם פצפוצי שוקולד מריר (1 ו-1/4 כוסות)

– שמים את שמן הקוקוס והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים עם וו גיטרה כ-2 דקות
– מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית כ-5 דקות
– בקערה נפרדת מערבבים את שיבולת השועל הטחונה, אבקת הקקאו, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים אל המיקסר תוך כדי עירבול איטי רק עד לקבלת תערובת אחידה
– מקפלים פנימה את שיבולת השועל ופצפוצי השוקולד ומערבבים רק עד לפיזור אחיד שלהם
– עם כף מסדרים כדורים קטנים של התערובת על מגש עם נייר אפייה
– רצוי לקרר את הכדורים לפני האפייה כחצי שעה לפחות
– אופים 15 דקות ב-170 מעלות
– מצננים ואוכלים. בתאבון!

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 7 תגובות

  1. מזל

    אפשר להוסיף לפצפוצי שוקולד צימוקים או חמוציות??

  2. ספיר

    כמה חמאה אפשר לשים במקום שמן קוקוס?

  3. ליעד

    תודה על המתכונים המעולים !!
    קיררתי את הכדורים כמעט שעה ועדיין הכל התפשט והפך לעיסה אחת בתנור. רעיונות איך להימנע?
    תודה

    1. בייקרי 365

      להקפיא את העוגיות לפני האפייה

    2. בייקרי 365

      להקפיא אותם לפני האפייה

השאר תגובה