אחד המתכונים האהובים באתר זוכה לרימייק מדהים. מדובר בטארט תפוחים ומייפל של הגברת הראשונה של עולם הקונדיטוריה – קלייר דמון. פריך שקדים, קרם מייפל וקומפוט תפוחים מקורמלים.

 IMG_0181_2.JPG
חומרים לעוגה בקוטר 18 ס"מ או 4 עוגות קטנות בקוטר 8 ס"מ

פריך שקדים:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
40 גרם שקדים טחונים
50 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לשעה
  • מרפדים תבנית או רינג בקוטר 18 ס"מ בבצק או 4 רינגים בקוטר 8 ס"מ ומקפיאים
  • אופים 15 דקות ב-170 מעלות וממשיכים לשלב הבא
ביסקוויט
120 ביצים (2)
50 גרם סוכר
25 גרם קמח
25 גרם קורנפלור
  • מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר
  • מקפלים פנימה את החלמונים ולאחר מכן את האבקות
  • משטחים לריבוע 30X30 ס"מ על גבי נייר אפייה או סיליקון
  • אופים 12 דקות ב-190 מעלות ומצננים
  • קורצים עיגול בקוטר 16 ס"מ או 4 עיגולים בקוטר 6 ס"מ 
קרמו מייפל
120 גרם חלב
80 גרם סירופ מייפל אמיתי
40 גרם חלמונים
15 גרם קורנפלור
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים קרים
120 גרם חמאה
  • מערבבים את הג'לטין והמים בקערה ומניחים בצד ל-10 דקות
  • מערבבים בקערה מעט מן החלב, סירופ מייפל, חלמונים וקורנפלור
  • מחממים את יתרת החלב בסיר עד לרתיחה ויוצקים על תערובת החלמונים
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד 2-3 דקות עד להסמכה
  • מכניסים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב
  • מצננים לטמפרטורת החדר ומקפלים פנימה את החמאה
  • שומרים במקרר עד להרכבה
קומפוט תפוחים
80 גרם סוכר (1)
20 גרם סוכר (2)
350 גרם תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
4 גרם פקטין NH
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
170 גרם מים חמים
  • מערבבים את הג'לטין והמים בקערה ומניחים בצד ל-10 דקות
  • שמים בסיר 80 גרם סוכר (1) ומחממים עד לקבלת קרמל בהיר
  • מוסיפים את התפוחים לסיר ומערבבים היטב
  • מערבבים את הסוכר (2) והפקטין בקערה ומוסיפים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב כ-8 דקות
  • מוסיפים את המים ומבשלים לרתיחה
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין
  • יוצקים לרינג בקוטר 17 ס"מ או ארבעה רינגים בקוטר 7 ס"מ, משטחים היטב
  • מעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות
הרכבה:
  • מזלפים מעט קרמו מייפל בתחתית הקלתית ומניחים מעליה את דיסק הביסקוויט
  • ממלאים את הקלתית ביתרת הקרמו
  • מחלצים את הקומפוט מהרינג ומניחים על גבי הקרמו
  • מברישים את התפוחים במעט סירופ מייפל
  • מעטרים באגוזי פקאן שלמים או שבורים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 33 תגובות

  1. Galit D

    היי דרור, תודה על המתכון. מה תפקידו של הפקטין והאם ניתן להחליף או להשמיט?
    תודה!

  2. איילת ניר

    הי דרור
    האם אפשר להכין בקוטר 26/28 (אני מכירה את נוסחת ההמרה, רק שואלת אם ניתן)
    שנה טובה

    1. בייקרי 365

      כן, אפשר. צריך לוודא ששכבת התפוחים קפואה היטב בגודל הזה שלא תתפרק לך בהעברה.

  3. רועי

    נראה מצויין! שאלה – האם התפוחים מקולפים? איזה סוג מומלץ?
    דבר נוסף, יש לי”ג’ל מייפל” שקניתי בפריז והוא עשוי ממייפל אמיתי, אבל מרוכז הרבה יותר. אפשר להשתמש במקום? תודה!

    1. בייקרי 365

      התפוחים מקולפים, רצוי מסוג גולדן דלישס. לא מכיר את ג'ל המייפל אבל מניח שתוכל להשתמש בו.

      1. נגה

        היי דרור,
        קודם כל, המתכון נראה מעולה!
        מתכוונת להכין לחג 🙂
        אשמח להתייעץ בנוגע לשמירת הקינוח – בהקפאה, עטוף היטב למשך חודש או שפחות מסתדר עם הקפאה?

        תודה,
        נגה

      2. בייקרי 365

        סורי, לא ראיתי את ההודעה. בכל מקרה לא אמורה להיות בעיה לשמור את הקינוח הזה במקפיא.

  4. רונית שירה טויטו

    היי דרור 😉
    יש לי 4 גדלים של רינגים קטנים.
    10,8,6,5.. אין לי גודל 7 ולצערי לא מצאתי.. איך אפשר לשלב על פי הגדלים שיש לי על מנת שתהיה תוצאה טובה.? תודה רבה ושנה מבורכת

    1. בייקרי 365

      את יכולה לשלב 10 עם 8, 8 עם 6 או 6 עם 5

  5. Ronit Twito

    תודה רבה 🌹

  6. רועי

    שאלה נוספת ברשותך 🙂 האם ניתן להחליף את המייפל בדבש באותה הכמות? או שזה יצא מתוק מדי? תודה!

    1. בייקרי 365

      הייתי מפחית מעט בכמות שלא יצא מתוק מדי

  7. עוז

    היי, באיזה מותג מייפל אתה משתמש? תודה

    1. בייקרי 365

      בפעם האחרונה קניתי של שופרסל והוא היה דווקא טוב באופן מפתיע

  8. לירן

    היי דרור,
    כתבת בקרמו מייפל שמצננים לטמפ החדר ואז מקפלים את החמאה.
    האם החמאה צריכה להיות נוזלית ? אם לא, איך מקפלים אותה פנימה אחרי שהתערובת בטמפ החדר?

    1. לירן

      בנוסף, את הפריך שקדים אופים עם משקולות?
      תודה!!

      1. בייקרי 365

        אם יש לך סילפאן (זה הסיליקון השחור המחורר) והבצק מקורר אז אין צורך במשקולות. אם אין לך, אז כן צריך לאפות עם משקולות.

    2. בייקרי 365

      החמאה יכולה להיות קרה מהמקרר. צריך לבלנדר אותה פנימה עם בלנדר מוט. אם אין בלנדר מוט אז אפשר להכניס אותה כשהקרמו קצת יותר חם (אבל חשוב שלא יהיה חם מדי שלא ימיס את החמאה לחלוטין).

      1. לירן

        קודם כל תודה!
        יש לי בלנדר מוט, אז בעצם אני מכניס חתיכות חמאה קרות לקרמו ומבלנדר עד שהקרמו חלק לחלוטין?

  9. לירן

    מהו גובה הרינג בו אתה משתמש? (במקרה ורוצים להכין את העוגה בקוטר 18)

    1. בייקרי 365

      אני משתמש בשני רינגים, כל אחד מהם בגובה 2 ס"מ. אחד לבצק ואחד לתפוחים.

  10. שילה

    שלום
    המתכון ממש טוב.. תודה
    אבל האם ניתן להפחית את כמות החמאה בקרמו.. שיהיה לזה טעם עדין יותר?

  11. ליאור

    הי דרור, האם ניתן להחליף את הפקטין באגר אגר ובאיזה כמות?
    תודה.

    1. בייקרי 365

      ברמת העיקרון אפשר אבל הטכניקה היא שונה וקשה לחשב פה בדיוק את הכמויות.

  12. The Baking Surgeon

    היי,

    הכנתי את המתכון כטארט של 20 סמ. העברתי את שכבת התפוחים הקפואה לטארט והחזקתי במקרר עד ההגשה. התפוחים שמרו על צורתם אך כל החומר סביבן (מה שגורם למראה החלק) נזל. מה יכולה להיות הסיבה? האם אמורים להגיש קפוא?

    1. בייקרי 365

      כנראה שהתערובת עם הפקטין לא בושלה מספיק טוב או שלא נעשה שימוש בפקטין NH. לא אמורים להגיש קפוא וזה לא אמור לנזול.

  13. The Baking Surgeon

    תודה. דווקא השתמשתי ב nh. מה האינדיקציה לבישול מספיק של התערובת עם הפקטין? איך אדע להבא מתי להסיר מהאש?

  14. רקפת לוי חלילי

    החלק של הכנת הקומפוט לא מובן. רשום לערבב סוכר עם פרטים. אבל את הסוכר הכנו לקרמלין בהתחלת התהליך. ולמה להוסיף כל כך הרבה מים חמים? זה הופך את הקומפוט למרק😃.

    1. בייקרי 365

      הסוכר מחולק כאן לשניים – חלק הולך לקרמל בהתחלה וחלק נכנס בהמשך. מוסיפים את המים כדי שייוצר מעין ג'לי שעוטף את התפוחים.

  15. קארין טויטו

    רשמת במתכון שלושה גדלים שונים של רינג 18/17/16 אני יכולה להשתמש בקומפט תפוחים באותו רינג כמו של הבסקויט ששניהם יהיו 16?

    1. בייקרי 365

      כן

להגיב על בייקרי 365לבטל