חומרים לכ-20 לחמניות קטנות:
400 גרם קמח (3 כוסות)
25 גרם סוכר (2 כפות)
5 גרם שמרים יבשים (חצי כף)
4 גרם משפר אפייה (אופציונלי)
6 גרם מלח (1 כפית)
1 ביצה גודל L
30 גרם שמן (3 כפות)
160 גרם מים (2/3 כוס)
למילוי:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר גם גאודה או פרמזן)
200 גרם גבינה בולגרית (רצוי רכה שניתן לפורר אותה)
200 גרם גבינה לבנה קשה (כמו טוב טעם)
– מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, שמרים, משפר אפייה ומלח
– מוסיפים את הנוזלים – ביצה, שמן ומים ומתחילים ללוש עם וו לישה עד שכל החומרים מתאחדים
– ממשיכים ללוש במהירות איטית-בינונית עוד 10 דקות
– מגלגלים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה מקומחת להתפחה של 30 דקות
– בינתיים מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה
– מחלקים את הבצק ל-20 כדורים במשקל 30 גרם לכדור
– על משטח מקומח משטחים את הבצק לעיגול שטוח, מניחים כף גדושה מהמלית וסוגרים היטב
– מגלגלים חזרה לכדור ומניחים בתבנית עם נייר אפייה
– מתפיחים 45 דקות נוספות וחורצים חריץ קטן בראש כל לחמניה
– מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום וקצח ואופים ב-180 מעלות כ-20 דקות
היי
רוצה להכין הלחמניות יום קודם
מה לעשות על מנת לשמור על טריות?
תודה
אותה שאלה על מקלות זיתים
בקופסה או שקית אטומה בטמפרטורת החדר. אפשר לחמם קלות לפני ההגשה לרענון הטריות.