לחמניות חלה וגבינות

שבוע השמרים של בייקרי 365 יוצא לדרך עם סדרת מתכונים בדרגת קושי עולה. מתחילים עם לחמניות חלה מדהימות ממולאות בתערובת גבינות. פשוטות להכנה, מעולות לכל אירוע ו… זהירות, מהרגע שהן יוצאות מהתנור אי אפשר לעמוד בפיתוי.

חומרים לכ-20 לחמניות קטנות:
400 גרם קמח (3 כוסות)
25 גרם סוכר (2 כפות)
5 גרם שמרים יבשים (חצי כף)
4 גרם משפר אפייה (אופציונלי)
6 גרם מלח (1 כפית)
1 ביצה גודל L
30 גרם שמן (3 כפות)
160 גרם מים (2/3 כוס)

למילוי:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר גם גאודה או פרמזן)
200 גרם גבינה בולגרית (רצוי רכה שניתן לפורר אותה)
200 גרם גבינה לבנה קשה (כמו טוב טעם)

– מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, שמרים, משפר אפייה ומלח
– מוסיפים את הנוזלים – ביצה, שמן ומים ומתחילים ללוש עם וו לישה עד שכל החומרים מתאחדים
– ממשיכים ללוש במהירות איטית-בינונית עוד 10 דקות
– מגלגלים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה מקומחת להתפחה של 30 דקות
– בינתיים מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה
– מחלקים את הבצק ל-20 כדורים במשקל 30 גרם לכדור
– על משטח מקומח משטחים את הבצק לעיגול שטוח, מניחים כף גדושה מהמלית וסוגרים היטב
– מגלגלים חזרה לכדור ומניחים בתבנית עם נייר אפייה
– מתפיחים 45 דקות נוספות וחורצים חריץ קטן בראש כל לחמניה
– מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום וקצח ואופים ב-180 מעלות כ-20 דקות

מודעות פרסומת

There are 2 comments

  1. מיכל

    היי
    רוצה להכין הלחמניות יום קודם
    מה לעשות על מנת לשמור על טריות?
    תודה
    אותה שאלה על מקלות זיתים

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s